Hoorn krijgt digitale belastingbalie

ingevoerd op 31-12-2005

Vanaf januari biedt de gemeente Hoorn de inwoners een nieuwe service: de digitale belastingbalie. Eind februari kunnen inwoners de aanslag voor de gemeentelijke belastingen in de brievenbus verwachten. Via de gemeentelijke website (www.hoorn.nl) is het dan mogelijk de persoonlijke aanslag te bekijken, het taxatierapport van de eigen woning op te vragen en eventueel bezwaar aan te tekenen.
 
Het voordeel is duidelijk: iedereen kan snel en op elk gewenst moment de gegevens opvragen en daarop reageren. Inwoners kunnen 24 uur per dag, 7 dagen in de week bij hun gegevens en zijn niet langer afhankelijk van de openingstijden van het stadhuis.

DIGID
Om de aanslag- en taxatiegegevens te bekijken, is een unieke combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, DigiD, nodig. Deze beveiliging is ingebouwd omdat het om persoons- en waardegegevens gaat die niet openbaar zijn. De website van de gemeente Hoorn gaat in januari  de mogelijkheid bieden om DigiD aan te vragen. Nu kunt u dat al op de website www.digid.nl.

DigiD staat voor digitale identiteit, het is een gemeenschappelijk systeem van en voor de overheid. De gemeente Hoorn en andere overheidsinstellingen kunnen met DigiD de identiteit verifiëren van mensen die gebruik willen maken van elektronische dienstverlening, zoals de digitale belastingbalie.

Met DigiD kan iedereen met één combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord op internet bij elektronische diensten van meerdere overheidsinstellingen terecht. DigiD maakt de elektronische dienstverlening dus een stuk gebruiksvriendelijker.

Reacties
Reactie: (devries)
1-1-2006, 16:49
De tollenaars gaan digitaal, nou dan kunnen de kosten flink omlaag, hier heb je minder mensen voor nodig. Maar dat zal wel niet gebeuren, de gemeentelijke belastingen rijzen echt de Pan uit hier dit is toch niet meer normaal wat je moet betalen. En al die belachelijke prestigeprojecten die je er voor terugkrijgt, zum kotsen gewoon !
BeleidsAmbtenaren en politici helpen dit land naar de kloten !