Politie op zoek naar getuigen van brandstichting.

ingevoerd op 2-1-2006

De politie in Hoorn is op zoek naar getuigen van een brandstichting die plaats vond op de Reaal in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 december. In die nacht ontdekten buurtbewoners dat een bestelwagen in brand stond. Door de brand raakten een aantal andere auto’s en een schutting beschadigd. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de brand is aangestoken. De politie is op zoek naar de daders van deze brandstichting en roept daarbij de hulp in van getuigen.

Zij zijn vooral geïnteresseerd naar de identiteit van de inzittenden van een bestelwagen die in de directe omgeving van de brand is gesignaleerd. Het gaat om een wit/grijs bestelauto. Op de achterzijde van de bestelauto is een afbeelding aangebracht van een wereldbol. Getuigen zagen deze bestelwagen stilstaan op de Lageweg ter hoogte van de kruising met de Provincialeweg. Kort daarop reed de auto over de Scheldeweg  en verdween in de richting van de Kersenboogerd.  In de auto zaten twee personen. De politie heeft het vermoeden dat de inzittende van deze auto betrokken zijn geweest bij de brandstichting.
Iedereen die meent te beschikken over de informatie die kan leiden tot de identiteit vban de bestelauto en/of de inzittende daarvan, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844. Natuurlijk kan men de politie ook informeren via Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800-7000.