Stadstoezicht biedt excuses aan ingesloten foutparkeerder

ingevoerd op 5-1-2006

Na een gesprek van ruim 3 uur verliet Rob van Loon donderdagavond het kantoor van de Dienst Stadstoezicht. Na zijn brute aanhouding en opsluiting in een politiecel afgelopen maandag, zie onze eerdere berichtgeving, kreeg hij nu te horen dat de leiding van Stadstoezicht het incident betreurt.
Hoofd Stadstoezicht, R. ten Hope, liet hem in het lange gesprek weten dat de betreffende Hoornse Stadswacht niet juist had gehandeld. De aanhouding kan echter niet ongedaan worden gemaakt. Wel is Ten Hope bereidt om de Officier van Justitie dringend te vragen de zaak te seponeren.

Rob van Loon werd afgelopen maandagmiddag aangehouden en in een politiecel opgesloten, omdat hij zich niet snel genoeg legitimeerde nadat een Stadswacht een parkeerbon had uitgeschreven. Zie ons bericht ”Hoornse Parkeerwachten stoppen Horinees in cel”.

Update 6-1-06, 14.00 uur:
Rob van Loon heeft Stadstoezicht vrijdag laten weten geen gebruik te maken van het aanbod van Ten Hope. Hij laat de zaak bewust voorkomen zodat hij zijn verhaal kwijt kan bij de Rechtbank.
TV Noord-Holland besteedt vrijdagavond aandacht aan klachten over de Dienst Stadstoezicht in Hoorn.

Van Loon kreeg donderdagavond dus wel uitgebreid excuses van de leiding van Stadstoezicht. Hem werd verteld dat er zeer indringend met betrokken medewerkers was gesproken, maar dat hun verklaring wel als zijnde correct werd beschouwd. De Stadswacht die Van Loon bij de arm had gegrepen en binnen enkele seconden politie-assistentie had gevraagd, had naar eigen zeggen de indruk dat de zaak ”uit de hand zou lopen en de foutparkeerder de woning in wilde vluchten”. De man werkt al drie jaar bij de dienst, maar had volgens zijn leidinggevenden nu verkeerd gehandeld.

Rob van Loon heeft het lange gesprek als positief ervaren, maar vindt het vreemd dat de fouten worden toegegeven, maar zijn aanhouding niet kan worden geseponeerd. Wel wordt er vrijdag dus geprobeerd om de Officier van Justitie in Alkmaar te overtuigen en wordt er hem gevraagd te zaak alsnog te seponeren. Van Loon kreeg nog het nadrukkelijke verzoek mee om zich richting de pers positief uit te laten over het gesprek. Hij zal vrijdag laten weten of hij gebruik maakt van het ’bemiddelingsvoorstel’ van Hoofd Stadstoezicht R. ten Hope.




Reacties
Reactie: (frits)
8-1-2006, 15:20
Maar in dit geval heeft de bekeurde zich niet afgereageerd op de parkeerwacht. Als je niet geschikt bent voor het werk als parkeerwacht omdat je gevloek en bedreiging mentaal niet aan kunt en vervolgens deze frustraties op een niet agressief individu gaat afreageren dan moet je ander "werk" gaan zoeken denk ik. Dat deze "stads wachten" deze man eerst bekeurde, vertrokken, terugkeerden om alsnog naar zijn identificatie te vragen en dit niet eerlijk bekennen is schending van je eed.
Het feit dat de verklaring van de ambtenaren ’VOOR’ de verklaring van de bekeurde gaat lijkt op een soort legaal "mafia systeem". Het is nl. niet eerlijk dat ambtenaren juridisch zo simpel ’wegkomen’ met een leugen. (en ik ga er vanuit dat zij liegen)
PS. ik zag laatst 2 agenten fietsen zonder licht terwijl het bijna donker was. Ook dit soort dingen kunnen ambtenaren zich gewoon permitteren.

Reactie: (Nick)
7-1-2006, 20:33
Beste meneer/mevr de Boer,ik zal eenmaal reageren op uw reactie,ik ben geen inwoner van Hoorn dus als zodanig geen parkeerwacht aldaar en het feit dat ik de term geslotenverklaring gebruik kan iedere normaal denkend burger wel verzinnen.

U heeft het over het gedrag van parkeerwachters maar heeft u er wel eens bij stilgestaan wat parkeerwachters dagelijks te horen en te verduren krijgen( bedreiging cq fysiek geweld ) enkel en alleen omdat de burgers zich genoodzaakt voelen hun voertuig onbetaald en soms a-sociaal te parkeren en owee als ze tien meter ver moeten lopen.

Zelf allemaal gezien met eigen ogen maar dat heeft niets te maken met het beschermen van parkeerwachters begrijpt u??

Het is gewoon een uiting van onmacht van burgers die in de fout gaan en zich dan afreageren op degene die een parkeerbon uitschrijft terwijl ze zelf even tot tien zouden moeten tellen alvorens hun eigen stomme fout niet af te reageren op de parkeerwacht,toch??

Als je je billen verbrand moet je op de blaren zitten.

Reactie: (De Boer)
7-1-2006, 09:52
Beste meneer Nick, U spreekt over geslotenverklaring, dit is alleen een term wat je bij de parkeerwacht gebruikt !! OEPS, beschermd u soms uw collega’s?

De parkeerwacht moet zich als ieder ander naar behoren gedragen, de parkeerbon, prima, begrijpelijk. Het tot drie tellen in twee minuten het bij de pols pakken, en vooral INTIMIDEREND gedragen, en af laten voeren naar het bureau, is buiten proportioneel gedrag van de parkeerwacht! Zo bekijkt een jurist dit.

Was het nodig na die parkeerbon, nog meer machtvertoon te vertonen, met lijfelijk contact met iemand die NIET op het punt stond te vluchten, ( o ja hij had de keuken in kunnen vluchten)!!

Reactie: (devries)
6-1-2006, 21:02
Hallo,

Rob doe in ieder geval aangifte van mishandeling, ook als de zaak niet geseponeerd kan worden dan sta je een stuk sterker, wat deze stadswacht deed valt buiten zijn bevoegdheid .

Reactie: (Nick)
6-1-2006, 20:15
Er zijn dus ook in Hoorn burgers die zich niet aan de regels kunnen houden zoals het betalen van parkeerbelasting of het foutparkeren van hun voertuig,je weet dan toch dat je de kans loopt om van parkeerbeheer een boete te krijgen.Overal bekend dat je in een geslotenverklaring niet mag parkeren en dat jezelf risico neemt op die boete,en dan nog vragen waarom je je indentificatie moet tonen,is helemaal belachelijk als je nu nog niet weet dat het verplicht is helemaal als jezelf notabene uit Hoorn zelf komt,dan moet je toch weten dat daar allemaal opsporingsambtenaren in dienst zijn die de bevoegdheid hebben on naar je indentificatiebewijs te vragen.Wat zijn we toch allemaal brave burgers en ja Rob v L. zal wel flink pijn aan zijn pols hebben en die boete had je kunnen voorkomen door gewoon je auto weg te zetten toen je klaar was met laden/lossen/klussen,nu krijg je ook nog pijn in je portomonee.

Reactie: (Klamer)
6-1-2006, 19:50
Niet te geloven dit verhaal op internet en tvnh. Het verbaast mij dat de "heer/mevrouw" van stadswacht niet het vermogen heeft om te begrijpen dat met de door hem/haar gebruikte bewoording niet het gewenste resultaat heeft, tevens is het van de zotte iemand z’n arm om te draaien om hem voor z’n deur af te laten voeren door de politie. (Waarschijnlijk hoort dit bij de actie "kort lontje").
En dan als klap op de vuurpijn, de politie kan de zaak niet "terugdraaien". Ik kan een spreekwoord herinneren ; "Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald".
Hr. Rob van Loon , we staan achter u.

Reactie: (De Boer)
6-1-2006, 12:01
Ze is naar Zuid Laren achter haar kristallen bol aan!! Ik juich het toe dat Dhr. Rob de wijze van regeren van de stadswacht/parkeerpolitie eens op de hak neemt. Het korps straalt geen vriendelijkheid en rust uit, maar hebben hebben bijna allen een gejaagde blik in de ogen. Ze kijken meer naar autoruiten dan naar hun medeburgers. Heb jij je target al, terwijl ze om de hoek staan te wachten of de bestuurder wel naar de parkeerzuil loopt om te betalen, mocht de bestuurder per ongeluk naar de andere parkeerzuil lopen, kan dit leiden tot discussies met het korps. (van u liep niet naar die zuil, er stond er daar ook een meneer) Als hij dat toevallig niet gezien had, einde discussie. De stopwatch wordt gebruikt en ze wachten naast de bewuste auto, totdat de bon geprint kan worden. Vroeger liepen ze nog een rondje, en keken later of de auto er nog stond. Nu staan ze naast de auto te wachten tot ze de bon mogen printen...target...target...niet anders. Ik zou geen andere reden weten dan targets die gehaald moeten worden. Zelf gezien. Leefbaar Hoorn, we zijn goed op weg!! (mij niet heus)

Reactie: (wim berkman)
6-1-2006, 11:25
Zo De Boer, heb je nou je zin? Nu is mevrouw Botje stilgevallen. Eerst al door Berend in de steek gelaten (zeggen dat je naar Zuidlaren gaat en dan stiekem naar Amerika!) en nu doe jij zo naar tegen haar. Zo komen we nooit achter de enige echte waarheid natuurlijk!

Reactie: (De Boer)
6-1-2006, 11:00
Lieve, Lieve mevr. Botje (Mona). U leest tussen de regels door, zegt u? U kunt beter de regels zelf leren (ze staan er niet voor niets). Dan kent u de wet straks ook uit t hoofd!

Reactie: (wim berkman)
6-1-2006, 10:48
Alstublieft lieve "mevrouw Botje", deel uw inzicht en kennis van zaken met ons. Wij zijn zo benieuwd naar de enige juiste versie van dit spannende jongensboekverhaal...

Reactie: (Mw. Botje)
6-1-2006, 10:40
beste meneer,
ik lees tussen regels door en ben als burger redelijk op de hoogte van de wet zoals je die op diverse sites kan nalezen!

Reactie: (De Boer)
6-1-2006, 10:37
Uit het vorige bericht spreekt wat irritatie van iemand die niet naar de inhoud kijkt maar naar de schrijftaal van een bericht, erg kinderachtig!! Werkt meneer soms voor de stadswacht/parkeerwacht? Ook zijn naam, Berend Botje, het bekende liedje is in dit perspectief zelfs erg fout gekozen! Is deze meneer (berend botje) helderziend? Was hij erbij toen alles gebeurde? Hoe weet hij dat het ene verhaal van een fantast is? En het verhaal van de stadswacht het ware verhaal? U moet er zelf wel werken! De stadswacht/parkeerpolitie hecht toch alleen waarde aan hun eigen verhaal, en luistert slecht naar de burgers. Allen zo kom je er samen nooit uit!! Het is allemaal zo simpel, met een lach je werk doen, en een goed gesprek niet uit de weg gaan. Alleen als het niet anders kan...grijp je je bonnenboekje. Of zijn er targets die gehaald moeten worden? dan zijn targets toch belangrijker als een leefbaar Hoorn. Erg jammer.....

Reactie: (wim berkman)
6-1-2006, 10:14
Uit de reactie van "mw botje" zou men kunnen afleiden dat "zij" meer over deze zaak weet dan erover op deze site is gepubliceerd. Voor de draad ermee, zou ik zeggen. Geen vage toespelingen, maar feiten alstublieft!

Reactie: (Mw botje)
5-1-2006, 23:50
jammer dat rop van lon niet goed het verschil weet tussen een parkeercontroleur cq BOA=buitengewoon opsporings ambtenaar en een stadswacht.
je maakt er nogal een circus van heb ik het idee....bovendien zijn er 2 verhalen, 1 van een grote fantast en 1 werkelijk verhaal....
dag rop...