Raadslid D66 stapt over naar Hoornse Seniorenpartij

ingevoerd op 6-1-2006

D66-raadslid Joke van Diepen stelt zich voor de komende raadsverkiezingen in maart 2006 verkiesbaar voor de Hoornse Seniorenpartij (voorheen OuderenUnie).
 
Onlangs is bekend geworden dat het huidige raadslid en voormalig statenlid Van Diepen via de interne stemming op een onverkiesbare plaats op de D66-verkiezingslijst terecht zou komen. Dit was voor haar persoonlijk een grote teleurstelling. Om te blijven opkomen voor de senioren heeft Van Diepen naar ampel beraad gekozen om zich terug te trekken, haar D66-lidmaatschap op te zeggen, om zo de weg vrij te maken om  zich voor de Hoornse Seniorenpartij (HSP) verkiesbaar te stellen. Tot de komende raadsverkiezingen op 7 maart 2006 gaat Joke van Diepen zelfstandig door als ’Lijst van Diepen’.

Voorzitter Harold IJskes van D66 Hoorn: ”Wij betreuren de keuze van Joke van Diepen. Maar we hebben begrip voor het feit dat haar teleurstelling groot was na de interne ledenraadpleging. Er is dus geen sprake van een inhoudelijk meningsverschil. De democratische spelregels binnen D66 staan echter geen lidmaatschap van meerdere partijen toe. De opzegging van haar lidmaatschap van D66 en haar kandidatuur voor de Hoornse Seniorenpartij, houdt in dat zij per direct tot de komende raadsverkiezingen in maart doorgaat als raadslid op persoonlijke titel en wel onder de naam ”Lijst Van Diepen”. Met respect voor haar staat van dienst binnen D66 en gelet op de korte tijd die ons nog rest tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart, is in goed overleg voor deze oplossing gekozen.”



Reacties
Reactie: (lala)
8-1-2006, 13:19
Verstandige zet aangezien D66 naar grote waarschijnlijkheid niet of bijna niet meer bestaat na de gemeenteraadsverkiezingen, ik kan me niet voorstellen dat er nog 1 iemand is die op deze draaikonten en slopers van het sociale stelsel stemt !