Bibliotheek Grote Waal gaat 16 januari weer open

ingevoerd op 12-1-2006

In de Commissievergadering Welzijn & Volksgezondheid is besloten dat er geld  moet worden vrijgemaakt om Bibliotheek Grote Waal open te houden tot 1 april 2006.  Met ingang van maandag 16 januari zal Bibliotheek Grote Waal voor een overbruggingsperiode van drie maanden, open gaan. De openingstijden zijn aangepast, namelijk maandag, woensdag en vrijdag van 13.30 uur tot 17.00 uur.
 
In de laatste commissievergadering is de bibliotheek verweten dat de alternatieve voorzieningen nog niet gerealiseerd waren. In september 2005 heeft Bibliotheek Hoorn aan het College om een ruimte gevraagd van 60m2 in het wijkcentrum. Bibliotheek Hoorn is afhankelijk van dit besluit om een jeugdvoorziening in het kader van de brede school te realiseren. Er is nog steeds geen definitief besluit genomen over de ruimte in het wijkcentrum. Daardoor kon de bibliotheek volgens een verklaring geen alternatief bieden op 1 januari 2006.
Bibliotheek Hoorn gaat er vanuit dat met medewerking van alle partijen de alternatieven jeugdcollectie in het kader van de Brede School en de boek-aan-huis service, op 1 april gerealiseerd zullen zijn.