“Als Hoorn nee moet verkopen waarom bellen ze dan niet even naar ons?”

ingevoerd op 17-1-2006

“Als Hoorn nee moet verkopen waarom bellen ze dan niet even naar ons?” Deze uitspraak deed burgemeester Nijpels van Opmeer tijdens een recente nieuwjaarsbijeenkomst in de richting van gedeputeerde Hans Schipper. Nijpels reageerde op de signalen die Hoorn steeds vaker geeft dat ze als  gemeente erg krap zitten. Opmeer heeft nog ruimte genoeg op het bedrijventerrein... 

Deze ontboezeming lazen we op de weblog van gedeputeerde Schipper:
Ik sprak ook nog even met oud-HOV-voorzitter Gert-Jan Nijpels, thans burgemeester van Opmeer over de bedrijventerreinensituatie in West-Friesland . Hij meldde mij, dat er op het bedrijventerrein in zijn gemeente nog volop ruimte is. “Als Hoorn nee moet verkopen waarom bellen ze dan niet even naar ons?”
 
En op zijn Web-log van een week daarvoor lazen we:
”Ik was ook aanwezig, donderdagavond, op de nieuwjaarsreceptie van “mijn” gemeentebestuur in Hoorn. Burgemeester Onno van Veldhuizen toonde tijdens die gelegenheid niet alleen zijn zangkunst (een eigen tekst op een lied van Jan Smit), maar hij hield geheel volgens verwachting ook het inmiddels bekende verhaal dat hij van het rijk en de provincie daadkracht verwacht om de klemmende ruimtenood van zijn gemeente- ook ten aanzien van bedrijfsterreinen- te lenigen.”
Proeven we enige vermoeidheid bij de gedeputeerde over de bekende Hoornse klacht?

Onze burgemeester houdt ook een Web-log bij. Alleen niet zo geregeld als gedeputeerde Schipper... Onder de laatste Web-log van burgemeester Van Veldhuizen, die van 22 december 2005, staat weer een leuke reactie die slaat de uitbreidingsdrift van Hoorn:
”Beste Burgervader,
Wanneer stopt Hoorn nu eindelijk eens met die uitbreidingdrang..? U doet net of u op komt voor de belangen van Hoorn maar die zijn in mijn ogen alleen maar commercieel ! Meer huizen meer industrie ...en als we het niet op ons grondgebied kwijt kunnen dan maar op die van een ander.. dat er ook nog mensen zijn die genieten van de landelijke omgeving net buiten onze grenzen en die daar bijvoorbeeld kanovaren dat doet u kennelijk niets ,!!
nee liever industiue in de weilanden dan natuur !!

Ga zo door ..mijn motto is als Hoorn zien en Pleiten !
Ronald Bakker, Hoorn”

Schipper, voormalig voorlichter van de Gemeente Hoorn, houdt als gedeputeerde een vrij uitgebreide Web-log bij zodat u kunt lezen wat hij zoal doet:
”Er is natuurlijk nog meer gebeurd. Zo heb ik dinsdag op de Vakantiebeurs in Utrecht de stand van onze provincie geopend. Ik kon daar melden, dat Noord-Holland het toeristisch gezien goed doet in vergelijking met de overige provincies. Ik heb de sector opnieuw opgeroepen om meer aandacht te schenken aan goed gastheerschap, service en kwaliteit. Dit jaar willen we extra energie steken in het plattelandstoerisme. Na afloop een biertje gedronken met twee oude bekenden Ronald Winkels, oud-directeur van de VVV Hoorn en Harry van Lunteren, nu betrokken bij de promotie en toerisme in Edam/Volendam en omgeving.”

Misschien een aardig idee om ook wekelijks te lezen waar onze burgemeester zijn tijd aan besteedt?