Nieuw: cursus ‘Tillen is een kunst’

ingevoerd op 24-1-2006

Zorgt u voor een zieke of gehandicapte in uw naaste omgeving? Dan bent u mantelzorger!  Heeft u te maken met lichamelijke inspanning? Dan is de cursus ‘Tillen is een kunst’ iets voor u! Op dinsdagmiddag 28 februari 2006 start Steunpunt Mantelzorg West-Friesland in Het Baken te Hoorn de cursus ‘Tillen is een kunst’. Voor aanmelden en/of meer informatie kunt u terecht bij de zorgcentrale, telefoon (0229) 206 706.
 
Als mantelzorger is de band die u heeft met degene die u verzorgt vaak hecht. U wilt diegene het zoveel mogelijk naar de zin maken. In het begin staat u vaak nog sterk in uw schoenen en heeft u veel over voor de mensen die je ondersteunt. Maar als het langer duurt en de rek eruit gaat, wordt de zorg zwaarder.

Als mantelzorger heeft u wellicht te maken met fysieke belasting (lichamelijke inspanning). Als u zich goed bewust bent van uw houding dan loopt u minder kans op bewegingsklachten. In de cursus “Tillen is een kunst” wordt ingegaan op de risico’s van overbelasting en krijgt u tips en adviezen om het lichaam zo goed mogelijk te gebruiken en energie te besparen. Tevens wordt u in drie bijeenkomsten een basisdeskundigheid en vaardigheden aangeleerd over tiltechnieken en tilhulpmiddelen.

Plaats   :  Het Baken, Nieuwe Steen 36 te Hoorn
Tijd       :  van 13.30 tot 16.00 uur
Datum  :  dinsdagmiddag 28 februari, 14 en 28 maart  2006
Prijs      :  € 12,50 voor drie bijeenkomsten
Voor meer informatie en opgeven kunt u terecht bij de zorgcentrale, telefoon (0229) 206 706.