PvdA-Tweede Kamerlid Thea Fierens bezoekt Westfriesland

ingevoerd op 25-1-2006

Thea Fierens, Tweede Kamerlid voor de PvdA en lid van de vaste kamercommissie Ruimtelijke Ordening komt op uitnodiging van wethouder en lijsttrekker Jack van Es (PvdA-Hoorn) op 30 januari naar Westfriesland. Aanleiding is de ruimtenood van Hoorn, de fusieplannen van verschillende gemeentes in Westfriesland, verzoeken tot herindeling en het mogelijke toekomstige gebrek aan industrieterreinen in Westfriesland.
 
Namens het college van Hoorn heeft Jack van Es de colleges van de Westfriese gemeenten uitgenodigd om vanaf 11.00 uur in aanwezigheid van Thea Fierens met de bus Westfriesland in te gaan om de mogelijke knelpunten in ogenschouw te nemen. Burgemeester Baas van Enkhuizen, tevens voorzitter van de stuurgroep Bedrijfsterreinen Westfriesland, zal tijdens de busrit een toelichting geven.
Van 13.00 tot 14.00 zal tijdens een gezamenlijke lunch met elkaar van gedachten worden gewisseld over de mogelijkheden die het landsbestuur, mede dankzij de ervaringen en inbreng van Thea Fierens, kan bieden aan de Westfriese bestuurders.

Vanaf 14.00 uur krijgen de PvdA-politici uit de regio de gelegenheid om met het Tweede Kamerlid te spreken over haar indrukken van die dag, de eventuele knelpunten en de mogelijke vervolgstappen.