Hertenkamp en kinderboerderijen mogelijk in andere handen

ingevoerd op 25-1-2006

Het beheer van het nu nog gemeentelijke hertenkamp in het Julianapark wordt misschien overgedragen aan een particuliere organisatie. En deze organisatie heeft ook belangstelling voor de exploitatie van de Hoornse kinderboerderijen. Het College van B&W is hierover in overleg nadat het overleg met de besturen van de kinderboerderijen De Woid en De Waalrakkers vastliep en de besturen hiervan opstapten. De gemeente ziet ook mogelijkheden om de Natuur en Milieulessen voor het onderwijs te behouden.

Lees hier de brief die heden door het College naar de raadsleden is gezonden:

Geachte raad,
 
Met deze brief willen we u informeren over de voortgang rond de kinderboerderijen.

Zoals bekend hebben de besturen van kinderboerderij de Woid en de Waalrakkers hun functie per 1 januari 2006 neergelegd. In de brief van 15 november jl. aan de Commissie Welzijn en Volksgezondheid hadden we deze mogelijkheid al benoemd. Daarbij hebben we aangegeven dat in dat geval het beheer en exploitatie van beide kinderboerderijen door de gemeente zal worden voortgezet. Teneinde hiermee de voortzetting van de kinderboerderij als belangrijke wijkvoorziening te waarborgen. Hierin wordt dus per 1 januari 2006 door de gemeente voorzien.
Een nog onzekere factor daarbij was de beschikbaarheid van de vrijwilligers. Inmiddels is bekend dat bij beide locaties een groot aantal vrijwilligers actief is en dat er altijd extra vrijwilligers nodig blijven. Ook op dit onderdeel is er dus weinig veranderd, zij het dat de vrijwilligers waar nodig zich nu rechtstreeks tot de gemeente wenden in plaats van tot het vroegere bestuur van de kinderboerderij.
Dit laat onverlet dat we de mogelijkheid om beheer en exploitatie van beide kinderboerderijen elders onder te brengen serieus blijven onderzoeken. In dat verband doet zich nu de volgende mogelijkheid voor. Zoals wij in onze brief van 15 november jl. al aangaven zijn we in gesprek met een externe organisatie over privatisering van de hertenkamp in het Julianapark. Deze organisatie heeft ook belangstelling getoond voor overname van beheer en exploitatie van de kinderboerderijen. Een eerste gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden.
Voor wat betreft de voortzetting van de NME-lessen zien wij mogelijkheden om een herstart te maken. Zodra concrete informatie beschikbaar is zullen wij u hierover berichten.     
Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.      
 


Hoogachtend,
Burgemeester en Wethouders van Hoorn
de secretaris de burgemeester

Reacties
Reactie: (devries)
26-1-2006, 12:30
Is dit nu wat de VVD bedoeld met inzetten voor behoud van kinderboerderij ? Privatisering heeft de gewone man nog nooit wat opgeleverd alleen hogere rekeningen, forsere salarissen voor de (VVD) directie, slechtere dienstverlening etc etc, dat wordt dus betalen voor de entree binnenkort, het geld wordt al verkwist aan onzinnige prestigeprojecten, getverdemme .