Na 30 jaar drooglegging weer ouderwetse lappendag?

13-04-2016

Voor lappendagvierders gloort een sprankje hoop dat de alcoholdrooglegging tussen 16.00 en 20.00 uur mogelijk wordt opgeheven. Tijdens overleg van Keurmerk Veilig Uitgaan is van de zijde van de politie aangegeven open te staan om de regels, onder strenge voorwaarden, los te laten. Dit leest HoornGids.nl in een publicatie van Robert Vinkenborg, fractievoorzitter van de Hoornse Onafhankelijke Partij . 

 

De ’drooglegging’ is 30 jaar geleden ingesteld door burgemeester Janssens, nadat diverse jaren achterelkaar hevige vechtpartijen plaatsvonden op lappendag. Tijdens de jaren van de drooglegging zijn er geen noemenswaardige incidenten meer geweest. 

 

Er tekent zich langzamerhand een meerderheid af binnen de gemeenteraad van Hoorn om de maatregel in te trekken. De burgemeester is echter verantwoordelijk voor de openbare orde en hoeft dientengevolge de mening van de raad niet te volgen.

 

Nu in de gemeente Hoorn op sleutelposities wisseling van de wacht plaatsvindt (nieuwe burgemeester en wethouder) en de politie open blijkt te staan voor versoepeling, gloort er voor de lappendagvierders een sprankje hoop dat de drooglegging ongedaan wordt gemaakt.

Wordt vervolgd...

Lappendag 1 Lappendag 1
Lappendag 2 Lappendag 2
Lappendag3 Lappendag3

Reacties
Reactie: (Jan van Leek)
13-4-2016, 19:27
Hoog tijd dat deze werkelijk waanzinnige maatregel wordt opgeheven.

Reactie: (Johan van der Tuin)
13-4-2016, 15:31
Openbare Orde & Veilgheid wordt besproken in een besloten overleg in 'de driehoek': OM, politie en burgemeester. Opmerkelijk dat een politieambtenaar dan dit signaal afgeeft. Dus rijst de vraag: wie is die boodschapper?