De witte vloot en het busvervoer

22-04-2016

In de binnenstad van Hoorn wordt door bewoners flink gemopperd over de overlast die het busvervoer van toeristen van de witte vloot met zich meebrengt. De meningen hierover zijn verdeeld, want anderen vinden het juist een verlevendiging van de stad en kijken naar economische voordelen.

Donderdagavond 21 april was in ’De Turf’ het maandelijkse wijkoverleg binnenstad. Er is door de bewoners over toeristenbussen en witte vloot levendig gediscussieerd. Volgende maand, woensdag 18 mei, komt verkeerswethouder Bashara naar het overleg om met de binnenstadbewoners te spreken over de verkeersaspecten.

De redactie van HoornGids ontving een video gemaakt door Dion Swart over dit onderwerp. Een film waarin bewoners en ondernemers met verschillende visies aan het woord komen. Ook worden er mogelijke oplossingen aangedragen. De informatie is dan ook evenwichtig en geeft een duidelijk beeld van de huidige situatie.

Klik of tap op de link om de film te zien:  https://youtu.be/mUCOoeHzTOU (https://youtu.be/mUCOoeHzTOU)  

Bussen op het Visserseiland Bussen op het Visserseiland

Reacties
Reactie: (Jan van Leek )
27-4-2016, 19:13
De nieuwe aanlegsteiger ligt aan de verkeerde kant van de haven. Aan de kant van het Julianapark hebben de bezoekers een nog mooier zicht op de haven van Hoorn. Ze lopen via de binnenluiendijk zo de stad in. De bussen zijn vanaf die kant niemand tot last en zitten bovendien sneller op de provinciale weg. Tel uit je winst.

Reactie: (jan Luttik)
23-4-2016, 10:52
Wij hebben een keer achter zo'n groep aangelopen de binnenstad in. Die verteren helemaal niets, kijken onder leiding allemaal rond en gaan of in de bus of weer terug naar het schip waar ze gratis koffie en gebak krijgen. De gemeente houdt iedereen voor de gek, de enige die er inkomsten aan over houdt is de gemeente zelf. De middenstand ziet hier helemaal niets van. Begrijp niet dat die overlast nog gepikt wordt.

Reactie: (joop schoutsen)
22-4-2016, 22:23
Één transfersteiger voor de Nieuwe Wal waar de cruiseschepen heen varen voor transfers. Probleem Visserseiland en zwaar verkeer binnenstad opgelost.