Ongerustheid in wijk Nieuwe Steen

Sebo Koning "Welkom in Holland"

De in 2009 opgerichte Initiatiefgroep Bussen Woonwijk Nieuwe Steen, kortweg IBWNS trok succesvol ten strijde toen Connexxion de dienstregeling voor de bussen zodanig had ingericht dat er 140 bussen per dag door de wijk reden.

Toen er in 2014 plannen waren om in het grotendeels leegstaande kantoorgebouw Nieuwe Steen 2b Poolse en andere arbeidsmigranten te huisvesten, werd de naam veranderd in Initiatiefgroep Bewoners Woonwijk Nieuwe Steen en trokken honderden wijkbewoners naar het stadhuis om te trachten de plannen te torpederen.
De arbeidsmigranten zijn er nooit gekomen, maar nu er plannen zijn voor huisvesting van statushouders gaan de alarmbellen bij de initiatiefgroep weer keihard af.

Nieuwe Steen bewoner en woordvoerder van de groep Sebo Koning geeft aan een achterban van honderden bewoners te hebben. ”Eigenlijk wel het overgrote deel van de wijk. Er zijn 20 leden actief.” 
Er is van alles geprobeerd, we zijn o.a. bij de gemeente langs geweest met plannen, bij de overkoepelende stichting voor openbaar onderwijs ’Talent’ om te bezien of het pand verbouwd zou kunnen worden tot school, maar overal vingen wij bot, aldus Koning.

”Eigenaar van het grootste gedeelte van het gebouw Punt Beheer was ook niet in beweging te krijgen en houdt vast aan het bouwen van appartementjes, dunne tussenschotjes, maar aan de buitenkant van het gebouw wordt niets gedaan. Ik ben er van overtuigd dat het ze vooral gaat om de subsidie.” Sebo Koning vervolgt ”Zo’n huisvesting gun je een statushouder toch niet? Welkom in Holland!”

De Initiatiefgroep beraadt zich welke de noodzakelijke stappen moeten zijn om de huisvesting van statushouders in pand Nieuwe Steen 2b te voorkomen.
”Een uitnodiging van de gemeente voor een inloopavond is verre van voldoende.”

Wordt vervolgd...    

Nieuwe Steen 2b Nieuwe Steen 2b

Reacties
Reactie: (Daniëlle Clasen)
3-6-2016, 23:44
Het grootste gedeelte van het gebouw (tweederde) is per 1 juni eigendom van Van Rossum Vastgoed en beheer te Den Haag. Punt beheer heeft "slechts" eenderde.