Stadslandbouw staat op de kaart….!

05-08-2016

Stichting Stadslandbouw Hoorn levert sinds 2 jaar diverse groenten aan Restaurant-Uitspanning De Nadorst. Doelstelling van de stichting is niet alleen het telen en delen van de groenten en fruit maar nog belangrijker het zorgen voor verbindingen tussen bewoners en ondernemers, scholen en maatschappelijke instellingen op lokaal niveau. Stadslandbouw realiseerde dit jaar diverse kruidenreuzen bij scholen en is thans bezig met de aanleg van een belevingstuin voor dementen in de Risdam. Zonder de steun van lokale ondernemers kan stadslandbouw Hoorn deze projecten nooit realiseren. De stichting is dan ook trots dat “Restaurant-Uitspanning De Nadorst” diverse producten van stadslandbouw op haar menukaart heeft staan.

Voorop staat dat en bij stadslandbouw geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Het resultaat is er naar: extra smaakvolle groente, fruit en kruiden. En nóg lekkerder als dat alles van dichtbij komt. De gemeentes in West-Friesland maken zich al jaren sterk voor de biologische land- en tuinbouw. Waarom? Biologische landbouw is goed voor mens, dier, natuur.

Met o.a. de producten van stadslandbouw stelde chef-kok Johan van de Water een heerlijke menukaart samen. Op de  menukaart staan o.a. een salade van lamspastrami met Beemsterkaas-kroketten, gebakken lamshaasjes met een rode biet salade, en wat te denken van gegrilde zalm met (stadstuin) groenten en bosui-saus of de roergebakken ossenhaas met dezelfde stadstuingroenten. Bij het dessert kunt u genieten van de verse aardbeienroom met een schuimsabayone en limoenijs.

We nodigen u dan ook van harte uit de tuin zelf de komende week eens te komen bewonderen van stadslandbouw Hoorn (hoek IJsselweg, Strip) en als u de smaak wilt proeven ben u van harte welkom.

Voor informatie of reservering: Restaurant De Nadorst, Westerblokker 171, 1695AE, Blokker, Tel: 0229-232679, www.nadorst.nl (http://www.nadorst.nl).

Stadslandbouw Hoorn Stadslandbouw Hoorn