Jack van Es nieuwe voorzitter Hollandia 

09-12-2016

Hollandia is erin geslaagd een nieuwe voorzitter aan te trekken. In de persoon van voormalig wethouder Jack van Es heeft de voetbalvereniging iemand in huis met veel bestuurlijke ervaring die de weg kent in het gemeentehuis, de regelgeving en het politieke spel.

Sinds geruime tijd werd de positie van voorzitter ingenomen door Henk Droste, die vanaf het begin al had aangegeven deze functie slechts tijdelijk te willen bekleden. Tijdens de ledenvergadering op vrijdag 9 december hebben de leden met enthousiasme ingestemd met het voorzitterschap van Jack van Es, die desgevraagd laat weten er alles aan te willen doen om Hollandia door de komende ”spannende tijden” te loodsen. Er zijn immers vanuit de gezamenlijke voetbalverenigingen gesprekken gaande over mogelijke vormen van samenwerking met andere sportclubs, zelfs van fusie, maar ook over het scheppen van mogelijkheden van topsport en breedtesport. Hollandia wil daar een belangrijke rol in blijven spelen. Van Es wil heel graag zijn steentje bijdragen om te komen tot een optimaal resultaat voor zijn club en beschouwt dat als zijn grootste uitdaging.
”Hollandia speelt op een unieke locatie en dat willen we graag zo houden. Uiteraard staan we open voor gesprekken met de gemeente en de onderzoekscommissie die doende is om te inventariseren hoe de zes verschillende voetbalclubs op een gezonde manier verder kunnen. Daarover krijgen we binnenkort een verslag en aansluitend gaan we kijken hoe we vorm kunnen geven aan mogelijke samenwerkingsverbanden met clubs, instellingen, scholen en andere gegadigden. Bij Hollandia willen we toewerken naar een zo ideaal mogelijke toekomstbestendige situatie, zowel op als buiten het veld.”

De kersverse voorzitter, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, zal op zo kort mogelijke termijn trachten zoveel mogelijk mensen persoonlijk de hand te schudden van zowel de leden van Hollandia als mensen van de andere sportverenigingen. 

Jack van Es Jack van Es

Reacties
Reactie: (Gerry Blokdijk)
12-12-2016, 15:34
Jan de Vries, Hollandia is allang de club niet meer van oud horinezen. De meeste spelers komen bij een andere vereniging vandaan. Kinderen van de echte horinezen die minder getalenteerd zijn moeten nood gedwongen bij een andere vereniging onder gebracht worden. Jammer dat mijn vereniging hier bijna aan kapot gegaan is., zowel sportief als financieel.

Reactie: (Jan de vries)
11-12-2016, 10:48
Rare keus een oud pvda wethouder als voorzitter van een club van horinezen, dat moet zijn omdat er nog al wat te veranderen staat politiek en financieel technisch in de voetbal toekomst van Hollandia, netwerk lobby voorzitter dus. Nou succes.

Reactie: (hans hoornsman)
10-12-2016, 21:22
Dat moet nog altijd maar blijken. Er kleven ook wel wat nadelen aan de oud-wethouder.

Reactie: (Edo van Eekeres)
9-12-2016, 21:13
Gefeliciteerd Hollandia met deze voorzitter. Het had niet beter gekund!