Winkelend publiek moet wijken voor ondernemers

ingevoerd op 1-2-2006

Op donderdag 9 februari vindt ’s avonds in Schouwburg het Park het jaarlijkse Ondernemersgala plaats. Aangezien de parkeergarage van de schouwburg onvoldoende ruimte biedt voor de auto’s van alle gasten, wordt die avond ook de Lambert Meliszweg voor dit doel gebruikt. De ondernemers kunnen daar dan gratis gebruik van maken en ook worden hun auto’s bewaakt door personeel van Stadstoezicht! Op deze koopavond moet het winkelend publiek elders een plekje zoeken...

De parkeerplaatsen op de Lambert Meliszweg zijn van 18.00 tot 24.00 uur uitsluitend beschikbaar voor ondernemers die het gala bezoeken. Personeel van stadstoezicht is aanwezig om de afsluiting en het parkeren in goede banen te leiden.
Aangezien het tevens koopavond is, kan winkelend publiek het beste gebruik maken van de parkeermogelijkheden in de parkeergarage ’t Jeudje, op het Transferium of op het Pelmolenpad.

Reacties
Reactie: (anoniem)
20-2-2006, 22:19
Ik ga a.s. donderdag naar Jesus Christ Superstar in het Park en verwacht dat ik dan ook ruim en natuurlijk gratis kan parkeren!!!!!!!!!!!!!!

Reactie: (dirk beemster)
5-2-2006, 21:05
Laten zij - als voorbeeldgevende burgers - die avond toch een keertje met de fiets komen. Of wonen de winkeliers tegenwoordig zo ver van hun winkels?

Reactie: (Rob Verhoek)
3-2-2006, 16:14
Wat maakt ondernemers tot een dusdanig select en elitair gezelschap dat er voor hun feestje speciale straten worden gereserveerd waar zij (gratis) hun leasebakjes kunnen neerzetten? En nog bewaking erbij ook.
Tja, het zou ook wel erg veel gevraagd geweest zijn als ze zelf helemaal vanaf het Pelmolenpad naar de schouwburg hadden moeten lopen.
Klassejustitie van de eerste orde.

Reactie: (Laurie)
3-2-2006, 09:28
Huh? De hele zooi wordt afgezet én bewaakt vanwege een ondernemers-partijtje? Wat zijn dit voor malle fratsen! Neem een taxi, ga met de benenwagen of bespreek een aantal bussen ipv van dit soort belachelijke maatregelen. Of nog beter, huur een grote tent en plaats deze op een weiland, op die manier blijven de toch al beperkte aantal parkeerplaatsen behouden voor het winkelend publiek, u weet wel, die mensen die hun inkopen doen bij diezelfde ondernemers alwaar zij hun brood mee verdienen...schaamt u!
O ja, wel even rond sluitingstijd de feestgangers een blaastestje afnemen als ze toch met de auto zijn gekomen, want u weet, ondernemers zijn ook innemers!

Reactie: (redactie)
2-2-2006, 23:35
Toch een korte reactie op uw opmerking. U doelde toen op een bericht uit het NHD waarvan later bleek dat het niet klopte. Er was (nog) geen sprake van overschrijding van het budget. Daarom hebben wij het dus niet gemeld.

En of u dit bericht nu wel of geen nieuwswaarde heeft, wij vonden het wel opvallend. Je kunt je afvragen bij welke gelegenheden de gemeente gratis bewaakte parkeergelegenheid beschikbaar moet stellen. Meestal wil de gemeente van organisatoren van activiteiten in de binnenstad juist compensatie voor gedorven parkeergelden...

Reactie: (Daniël)
2-2-2006, 10:18
In eerste instantie,gezien de kop van dit item, begon het een beetje te borrelen,want zonder winkelend publiek geen ondernemers.Maar na het lezen van dit verhaaltje ging het enkel en alleen om het vermelden dat we vanavond geen gebruik kunnen maken van de parkeeplaatsen op de L.Meliszweg...is dit nou serieus als nieuws bedoelt?? Of ging het om de vermelding dat de parkeerplaats bewaakt (!!) gaat worden door leden van de dienst stadstoezicht,zodat al die raddraaiertjes vanavond leker met hun scooter dwars door het winkelend publiek kunnen crossen (wat iedere donderdag gebeurd) zonder dat er tegen opgetreden word..?? Zal wel aan mij liggen maar ik mis toch echt de nieuwswaarde van dit bericht,liever had ik iets gelezen over de budgetoverschrijding van dat nieuwe prestigeobject van Hr. v.Es (u weet wel,die van de PVDA), want daar is een overschrijding van ruim een miljoen!! euries aan de orde. Volgens mij heb ik daar de redactie ook over gemaild maar tot op de dag van vandaag heb ik daar nog niets over gelezen op deze site...??