Ontdek regionale Museum Pareltje op MuseumTV

Ook kleinere musea krijgen groots bereik

MuseumTV is een video on demand platform dat een overzicht biedt van tentoonstellingen en musea in heel Nederland, in video’s van hoge kwaliteit, gemaakt door professionele documentaire- en filmmakers. MuseumTV wil het publieksbereik voor Nederlandse musea vergroten, meer mensen enthousiasmeren om musea te bezoeken en het rijke museumlandschap helder in kaart brengen. Sinds de live-gang vorig jaar brengt het platform intussen 65 musea in beeld.

 

Nederland heeft een ongekende rijkdom aan musea. Maar vaak zijn het toch de grotere musea die de mediale aandacht krijgen en het nodige publiek aantrekken om hun collecties te onderhouden, inhoudelijk aantrekkelijke tentoonstellingen te maken en de juiste marketing en communicatie middelen in te zetten om (nieuw) publiek te bereiken.

 

De kleinere en middelgrote musea in Nederland functioneren grotendeels met beperkte budgettaire middelen. Vaak is er geen financiële ruimte voor marketing en communicatie activiteiten om bereik te genereren en nieuw publiek aan te trekken. MuseumTV wil juist ook deze musea in de schijnwerpers zetten door de bijzondere kunst- en/of erfgoed die zij herbergen aan een breed publiek te laten zien. 

 

„Met onze speciale Museum Pareltjes reeks brengen wij kleinere en vaak onbekendere musea en hun bijzondere collecties voor het voetlicht“, zo Marieke van der Donk, directeur en oprichter van het platform, „MuseumTV is het grootste en meest inclusieve digitale museum van Nederland waar naast het Rijksmuseum, het Edams Museum en Museum Het Grachtenhuis te zien zijn.“

 

Met de Pareltjes reeks wil MuseumTV specifieke aandacht genereren voor de unieke kleinere musea die een belangrijk onderdeel zijn van de Nederlandse kunst- en erfgoed sector. Maandelijks bereikt MuseumTV zo’n 275 000 mensen online. Dit bereik zal op korte termijn verveelvoudigen als MuseumTV live gaat met de partnerkanalen (de naam van deze zijn nu nog onder embargo).

 

In Noord-Holland nemen de volgende musea deel aan ons platform:
Museum van de Twintigste Eeuw, Westfries Museum, Zuiderzeemuseum, Edams Museum,
Stedelijk Museum Alkmaar, Museum Het Grachtenhuis, Hermitage Amsterdam, Joods Historisch Museum, NEMO, Scheepvaartmuseum, Rijksmuseum Amsterdam, Van Gogh Museum, Stadsarchief Amsterdam (volgt binnenkort) en het Teylers Museum.

 

museum_het_grachtenhuis museum_het_grachtenhuis
Edams Museum Edams Museum
WF-Museum gebouw WF-Museum gebouw