Social media in de Praktijk

14-06-2017

Op 26 juni aanstaande organiseert José Linders als eventmanager voor Stichting DeBroekriem samen met Michael van Hall van World2You het event Social media in de Praktijk!

 

De Broekriem heeft de ambitie om werkzoekenden te inspireren en in beweging te zetten. Dit doen we via een activiteitenplatform dat ontmoetingen tussen collega baanzoekers faciliteert.Daarbij geloven we in de kracht van een positieve mindset en de meerwaarde van actief netwerken. Met inspirerende meet-ups en workshops vergroot DeBroekriem het netwerk en de sollicitatievaardigheden van hoger opgeleide starters en in-between-job’ers.

 

Dit jaar is de stichting door het ministerie én door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) uitgeroepen tot beste vrijwilligersorganisatie van Nederland!

 

Tegenwoordig zetten veel mensen alles wat ze doen, denken en vinden op social media. Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn. Allemaal voorbeelden van hedendaagse media kanalen maar zijn we eigenlijk wel goed op de hoogte welke invloed deze kanalen hebben op ons leven. En beseffen we genoeg dat deze kanalen zich bevinden op internet en het dus met één klik de wereld over is.

Niet alleen op ons privé leven, maar ook op ons zakelijk leven heeft social media grote invloed. En dus kan het voor je werken of tegen je werken. Om daarin verschil te maken moet je goed op de hoogte zijn van de kracht en valkuilen van de verschillende kanalen.

 

Social media is een verzamelnaam voor verschillende kanalen die een hele boel informatie bevatten en waarop je heel veel informatie kunt delen. En dat reikt veel verder dan het delen van plaatjes van de kleinkinderen zodat oma ook mee kan kijken vanaf de andere kant van de wereld. Social media geeft een beeld van je verleden en je heden en kan grote invloed hebben op je toekomst.

 

Social media kan voor je werken maar ook zeer zeker tegen je. Alles wat je plaatst en deelt draagt bij aan de beeldvorming van diegenen die de informatie bekijken en lezen. Dit hoeft op zich geen probleem te zijn, zeker niet wanneer de informatie van positieve aart is. Maar in bepaalde situaties wil je niet dat er over je schouder mee gekeken wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan toekomstige werkgevers, want ja, ook zij bekijken op social media hun toekomstige werknemers. En dan kan die foto van een uit de hand gelopen feestje nou net betekenen dat je niet aangenomen wordt.

Kan je hier invloed op uit oefenen? Op die foto van dat uit de hand gelopen feestje waarschijnlijk niet. Hoe hij de wereld in geslingerd wordt en of jou naam eraan komt te hangen wel.

 

De workshop ‘Social Media in de Praktijk’ is er op gericht om inzicht te geven in wat social media inhoud. Wat gebeurt er als je wat deelt en wie zien het allemaal? Hoe kan je het beste je privacy instellen? Wie laat je wel en niet toe binnen je netwerk? Maar ook, hoe gebruik je je netwerk om verder te komen op het gebied van bijvoorbeeld werk.

Deze vragen zullen beantwoord worden tijdens de workshop.

 

De workshop vindt plaats op maandag 26 juni aanstaande bij Café JP Coen, die de locatie ter beschikking stelt. Café JP Coen is gelegen aan de Veemarkt 17 in Hoorn.

De inloop is vanaf 9.00 uur en de workshop start om 9.30 uur tot uiterlijk 12.30 uur.

De workshop wordt gegeven door World2You. Geheel belangeloos stellen zij hun diensten beschikbaar.

Het meenemen van een laptop of tablet is wenselijk.

Consumpties zijn voor eigen rekening.

Je dient je voor deze workshop aan te melden via de site van de Broekriem. https://www.debroekriem.nl/events (https://www.debroekriem.nl/events)

DeBroekriem_logo DeBroekriem_logo
world2you-logo world2you-logo
Cafe JP Coen Cafe JP Coen