Herinrichting Kerkplein

15-06-2018

Eind december 2017 heeft de gemeenteraad een besluit genomen over de herinrichting van het Kerkplein. De gemeenteraad heeft de opdracht gegeven met een werkgroep een ontwerp te maken voor een aantrekkelijk Kerkplein.

Parkeerplaatsen, groen, en horeca

Voor het parkeren heeft de gemeenteraad besloten dat er 20 tot 30 parkeerplaatsen kunnen komen. In het ontwerp moet ook rekening worden gehouden met de plannen voor de Grote Kerk, het stallen van fietsen, de terrassen voor de horeca (in het zomerseizoen), laden en lossen, taxi’s, groen, veiligheid en evenementen.

Totdat het Kerkplein is vernieuwd, zijn de terrassen van de Beiaard, ’t Kroegie en het Huis Verloren van 1 april tot en met 31 oktober toegestaan.

Ontwerp kerkplein 

Op woensdag 13 juni is het ontwerp gepresenteerd. Meer informatie vindt u op de speciale pagina’s (https://nieuws.hoorn.nl/kerkplein) van de gemeente Hoorn over het ontwerp van het Kerkplein.

Besluit van de gemeenteraad

Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad een besluit te nemen over het ontwerp van het Kerkplein. Naar verwachting neemt de gemeenteraad in september 2018 een besluit over de herinrichting van het Kerkplein.

Bron: Gemeete Hoorn

Kerkplein Kerkplein