Bewonersoverleg met wethouder Simon Broersma

19-09-2018

Op donderdag 27 september organiseert bewonersoverleg Risdam-Zuid/Nieuwe Steen een wijkbijeenkomst in wijkcentrum de Huesmolen.

 

Tijdens deze bijeenkomst zullen verschillende onderwerpen de revue passeren. Simon Broersma, de nieuwe wethouder komt kennismaken met de wijk en zal een nadere toelichting geven over het groenbeleid van de gemeente.

 

Veel bewoners zijn van mening dat te veel bomen uit de wijk verdwijnen. Vooral gedurende deze warme zomer is gebleken dat veel groen in de wijk noodzakelijk is voor het gevoel van welzijn. In een aantal steden worden bijvoorbeeld kleine bossen aangelegd.

 

Wat is het toekomstige beleid van onze gemeente? Voorts zal de nieuwe wethouder nader aangeven welk belang hij hecht aan de participatie van bewoners.                                                                                                                                                                

Sinds enige tijd zijn in Hoorn jeugdboa’s actief. Dit zijn mensen die de wet handhaven en speciaal op jongeren zijn gericht. Zij maken contact met jongeren en brengen de jeugdgroepen in de stad in kaart. Een van de medewerkers geeft informatie over doel en werkwijze van deze nieuwe aanpak.       

 

U krijgt nadere informatie over de nieuwe turborotonde en de gevolgen die dit heeft voor de verkeerscirculatie in de wijk. Tijdens de bijeenkomt komst wordt ruimte gegeven aan suggesties en vragen van bewoners.

 

De bijeenkomst begint om 20 uur. Koffie en thee zijn gratis.

Overleg Leefbaarheid Risdam-Zuid & Nieuwe Steen Overleg Leefbaarheid Risdam-Zuid & Nieuwe Steen