LAATSTE NIEUWS: Rechter wijst eis Zwarte Piet te verbieden af

Landelijke intocht kan gewoon doorgaan

In de uitspraak van het kort geding Zwarte Piet te verbieden in de landelijke intocht in Zaanstad, heeft de rechter de eis van anti Zwarte Piet activisten, afgewezen.

De belangrijkste reden is dat de eis van de kant van de stichting Majority Perspective te laat is geformuleerd en de reactietermijn van de gedaagde organisaties te kort. De reactietermijn was zelfs al verstreken voordat de brief met de eis tot aanpassing van Zwarte Piet werd ontvangen, aldus de voorzieningenrechter. Volgens hem was er geen sprake van overleg met omroep NTR en de gemeente Zaanstad. De eis van stichting Majority Perspective om aanpassingen aan het feest aan te brengen werd door de rechter niet-ontvankelijk verklaard.

In een minutenlang betoog onderbouwde de rechter de uitspraak. Hij uitte ook een aantal hartekreten zoals ”Is dit de manier waarop we het Sinterklaasfeest willen vieren?” en ”de Zwarte Pietendiscussie is een gesprek tussen doven”.  

De landelijke Sinterklaas intocht kan zaterdag, met Zwarte Pieten, doorgaan. 

Rechter wijst eis af Rechter wijst eis af

Reacties
Reactie: (voorkom roddels)
14-11-2018, 17:42
goed lieve rechter echt een hart voor de kinderen en zwarte piet is een traditie dus ben zeer opgelucht drankje wel dat je dit voor de Nederlanders gedaan heb