AM zender van Radio Bontekoe gaat verhuizen

18-11-2018

De AM zender van Radio Bontekoe gaat verhuizen naar een andere locatie. De studio van Radio Bontekoe blijft in De Kreek. Vanaf het begin van uitzendingen via de middengolf, bevindt de etherzender en zendantenne zich in en op het pand Dampten 16 in Hoorn. Door wijziging in de bedrijfsvoering van de huurder van het pand, zal de overeenkomst aldaar niet verlengd worden.

Met de ontmanteling van de zender en zendantenne op de oude locatie, zal worden begonnen op maandag 19 november. Totdat de zender en antenne opnieuw zijn opgesteld op de nieuwe locatie, zal tijdelijk geen uitzending via de etherzender kunnen plaatsvinden. De uitzendingen gaan wel gewoon door via internet www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl).

Omroepvereniging Radio Bontekoe, het geluid van Hoorn, is in 2013 begonnen als internet radiozender gericht op Hoorn, Blokker en Zwaag. Het Hoornse radiostation is een particulier initiatief en draait geheel op vrijwilligers. Het station ontvangt geen subsidie maar wordt financieel in stand gehouden door medewerkers die tevens lid zijn van de vereniging, sponsoren en begunstigers: de vrienden van Radio Bontekoe die minimaal € 10,-- per jaar doneren.

In 2016 is aan het Hoornse station door het Commissariaat voor de Media en Agentschap Telecom een vergunning verleend voor uitzending via de ether. Sinds mei 2016 is Radio Bontekoe naast www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl) op de middengolf frequentie 828 kHz (362 meter) te beluisteren in geheel West-Friesland en een groot deel van Noord-Holland boven Amsterdam.    

De afgelopen jaren is Radio Bontekoe flink gegroeid en telt nu zo’n 25 actieve vrijwilligers. Het radiostation is 7 dagen per week 24 uur in de lucht en zendt elke dag gevarieerde programma’s uit voor elk wat wils.

RB RB