Bibliotheek Hoorn aan Huis start 1 april

ingevoerd op 13-2-2006

Bibliotheek Hoorn is verheugt dat ze een nieuwe service kan aanbieden voor de bewoners van Grote Waal die wel gebruik willen maken van Bibliotheek Hoorn, maar die door leeftijd, (tijdelijke) ziekte of handicap niet zelf kunnen komen. Deze nieuwe service heet: Bibliotheek Hoorn aan Huis en is in samenwerking met WonenPlus Hoorn.
 
Bij Bibliotheek Hoorn aan Huis worden de materialen van Bibliotheek Hoorn thuisbezorgd. De bezorging van de boeken (en andere materialen) wordt gedaan door vrijwilligers die op basis van de wensen van de klant een aantal boeken ophalen bij de bibliotheek. Na een week of vier komt de vrijwilliger weer langs bij de klant om de uitgelezen boeken terug te brengen naar de bibliotheek en nieuwe boeken op te halen. WonenPlus verzorgt de werving van de vrijwilligers en onderhoudt de contacten met hen. Bibliotheek Hoorn zorgt voor een inwerktraject van de vrijwilligers.

In de maand maart zal er nog een uitgebreide informatiecampagne volgen waarin alle details rond deze dienst bekend worden gemaakt. Wijkbewoners die een steentje willen bijdragen aan deze dienst voor ouderen en gehandicapten kunnen contact opnemen met WonenPlus Hoorn en vragen naar Rein Dekker (0229 -206970). Ook bij Bibliotheek Hoorn kunt u informatie krijgen. De contactpersonen zijn Mieke Janssen en Marian van Peenen (0229 – 219441, toets 0 en vraag aan de telefoniste naar één van de contactpersonen)

Met ingang van 1 maart zullen er folders met inschrijfformulieren bij Bibliotheek Hoorn-Grote Waal komen te liggen, voor klanten die gebruik willen maken van Bibliotheek Hoorn aan Huis. Bibliotheek Hoorn-Grote Waal is tot 1 april open op maandag, woensdag en vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur.