Lousewies van der Laan doet het Hoornse winkelrondje

ingevoerd op 14-2-2006

Zaterdagmiddag 25 februari brengt de nieuwe D66-fractieleider Lousewies van der Laan een bezoek aan het Hoornse winkelrondje. ’s Middags vanaf 2 uur is het D66-kopstuk samen met de lijsttrekker van D66 Hoorn Arthur Helling te vinden op onder andere het Grote Noord, de Nieuwsteeg en de Gouw. Van der Laan en Helling zullen antwoord geven op vragen die bij het winkelende publiek leven.

Naast fractieleider is Van der Laan (1966) ook voorzitter themacommissie in de Tweede Kamer over technologiebeleid. Dit is gelijk ook de reden van haar bezoek aan Hoorn. ”Het is belangrijk dat technologie in Noord-Holland Noord meer aandacht krijgt van de overheid. Duizenden mensen staan iedere dag in de file van en naar het zuiden en de treinen zijn overvol” aldus Van der Laan. ”Dus we moeten zorgen voor meer werkgelegenheid in de driehoek Alkmaar - Hoorn - Den Helder, waar de mensen wonen. En ik zie kansen voor technologie in zorg en welzijn, zoals het nieuwe Westfries Gasthuis. Maar ook de agrarische sector als toeleverancier van de grondstoffen voor biologische hoogwaardige brandstoffen.”

Arthur Helling, lijsttrekker van D66 Hoorn: ”De agrarische sector is en blijft belangrijk voor West-Friesland, denk alleen maar aan de Agriport A7-ontwikkeling, de grootschalige glastuinbouw en logistiek in de Wieringermeer, waar de komende jaren 3.000 arbeidsplaatsen worden gerealiseerd! Maar ook de verdubbeling van de Westfrisiaweg en ruimte voor nieuwe (innovatieve) bedrijven op de Jaagweg en/of Westfrisia-Noord”. D66 richt zich op meer hoogwaardige en kennisintensieve arbeidsplaatsen in de regio. Zo heeft Helling in de afgelopen periode als wethouder van Economische Zaken in Hoorn al diverse bedrijven naar Hoorn gehaald, goed voor vele honderden nieuwe banen. Van der Laan wil verder nog benadrukken dat alle overheden, dus ook hier in de regio, maatschappelijk ondernemerschap en energiezuinig beleid bij ondernemers moet stimuleren.

Lousewies van der Laan is de young-coming-woman bij de Democraten, al gebruikt ze zelf liever de term ’sociaal-liberalen’. Van 1999 tot 2003 is Van der Laan D66-fractievoorzitter in het Europees Parlement. Sinds 2003 zit zij in de Tweede Kamer en sinds begin deze maand heeft Van der Laan Boris Dittrich opgevolgd als fractievoorzitter. Andre Rouvoet van de ChristenUnie noemde haar in een artikel in het Nederlands Dagblad een ’gevaarlijke tante’. Volgens Rouvoet is Nederland door D66 aan het veranderen. Bijvoorbeeld door het homohuwelijk dat dankzij D66 mogelijk is en de winkels op zondag open. In de Tweede Kamer houdt Lousewies van der Laan zich vooral bezig met buitenlandse zaken, mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking, hoger onderwijs, studiefinanciering, justitie, politie en technologiebeleid.

Reacties
Reactie: (kees)
18-2-2006, 12:16
"Realist", Ik ben tegen NOG MEER beton, omdat ik al in een betonnen huis woon, in een overwegend betonnen omgeving en wegen, en niet uiteindelijk over vrijwel alleen beton wil kunnen rijden op weg langs alleen beton in Hoorn, dan draai je in een cirkel zonder groen.

Ik begrijp dat jij niet alleen voor jezelf spreekt maar ook namens anderen. (wat vreemd dat ik altijd zoveel mensen tegen kom in het Juliana park en dus niet de enige ben....)(ik heb overigens nog veel meer interesses dan een beetje ’natuur’ in Hoorn hoor)

Oh, men kan zich nu niet verplaatsen in Hoorn?
De jachthaven biedt alleen voor een select groepje personen genoegen. Van het Schelpen-strandje, de kustlijn van het Markermeer langs het Juliana park enz. daar genieten oneindig veel meer mensen van.

Het gaat erom dat er straks geen ruimte meer over is in Hoorn met GROEN. Ken je dat woord? (omdat je alleen spreekt van wegen huizen en werk?) Als straks elk plekje ruimte in Hoorn is volgebouwd is het probleem van het te kort aan woningen er nog steeds. en dan? De speeltuintjes voor kinderen vervangen door woningbouw? Mensen moesten eens ophouden met zich te blijven voortplanten. Het is te vol op aarde. De problemen voor de economie bij een opgelegde geboorte beperking zullen denk ik kleiner zijn dan de problemen voor het milieu.
(ja, ik heb een volle baan)

Reactie: (realist)
17-2-2006, 01:30
Ik begrijp dat jij onder een oude eik woont want je bent erg tegen beton en bebouwing, andere mensen willen wonen in een huis zich verplaatsen over een weg en vrije tijd besteden op een andere manier dan de manier die jij voorstaat,en die jachthaven biedt voor een hele hoop mensen een leuke vrije tijds besteding en de projecten waar je het over hebt geven allemaal werk aan mensen(werk jij ?)

Reactie: (kees)
15-2-2006, 22:48
Goede redenen om niet op D66 te stemmen maar op groen links:

STOP HET VERVAL VAN HOORN:

Groen links is (als enige partij) TEGEN de komst van een (grote) JACHTHAVEN in het JULIANAPARK. Nadat de gemeente ambtenaren van andere partijen het park al eerder hadden toegetakeld: Stukken asvalt, brandweer kazerne, hoogbouw, Parkeerplaats enz, willen de meeste partijen dit park nu definitief verpesten met een lelijke grote jachthaven met overal in de omgeving hoorbaar kletterende touwen tegen masten en waardoor het strandje waar vele mensen zomers zwemmen en van de zon genieten, voorgoed verdwijnt. Geen zinnig mens wil dit toch?

-De mooie natuur op de Blauwe berg wordt weggewerkt met bebouwing.
-Het prachtige stukje natuur op de plek waar nu wijkpark de Blokweer is voorgoed verdwenen.
-Het productiebos in de Kersenboogerd was slechts een lokkertje om de huizen aan ’de man’ te brengen, is al lang helemaal weg. (oplichters!)
-Er zijn klachten over het verkeer: kunnen ze straks meer wegen gaan aanleggen en komt er dus nog meer beton.
Kortom: WAT BLIJFT ER UITEINDELIJK OVER?

DENK NA VOOR HET TE LAAT IS EN STOP DE VERNIETIGING VAN AL HET
MOOIE IN HOORN, stem GROEN LINKS!

En waar blijven andere reacties tegen de jachthaven? Ben toch niet de enige? Kom op mensen, er op los!!!!!!!