Frederik de Groot in nieuwe serie 'Welterusten Pa'

Elke donderdag om 22 uur op Family7

Acteur Frederik de Groot speelt vanaf donderdag in een nieuwe TV-serie ’Welterusten Pa’ op de Christelijke zender Family7. Elke donderdag wordt door Ben (Frederik de Groot) en David (Ferry Gerritsen) voor het slapen gaan de week doorgenomen. De serie is een uniek concept, op het randje van de actualiteit. Het idee komt van Frederik de Groot, en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

Frederik woont in Hoorn en is o.a. programmamaker bij het locale radiostation Radio Bontekoe, hét geluid van Hoorn. Hij praat elke zondagochtend van 10 tot 11 uur met steeds een andere gast. Het gesprek ontwikkelt zich rond de vraag ”Waarom Jezus?” Ondanks zijn drukke werkzaamheden voor Family7, blijft hij ook actief voor Radio Bontekoe.

Wel te rusten Pa

Over de TV-serie vertelt hij: ”Ik speel Ben, een zestiger. En Ferry speelt David, mijn schoonzoon. Ben heeft één dochter, die getrouwd is met David, maar ze is verongelukt. En ook de vrouw van Ben is kortgeleden overleden. Het gezin woont bij mij om de hoek.”

Ongemakkelijk
Ben en David zijn opeens veel meer dan eerst op elkaar aangewezen. Dagelijks hebben ze met elkaar te maken: de twee (klein)kinderen van school halen, een fietsband plakken. En elke donderdagavond komt David dus een borrel drinken bij zijn schoonvader. Frederik vertelt: ‘Het is vaak de realiteit tussen schoonouders en aangetrouwde kinderen: Je kent elkaar eigenlijk niet echt goed, je spreekt elkaar op verjaardagen, op het voetbalveld. Maar nu zitten Ben en David gedwongen tegenover elkaar, ze hadden er liever met z’n vieren gezeten. En dat is soms best ongemakkelijk. Sterker nog, ik hoop dat de ongemakkelijkheid ervan af spat.’

Ben en David bespreken bij hun borrel de week. De politiek, het nieuws, de kinderen, het geloof. Ferry blikt vooruit; ‘De gesprekken worden denk ik heel bijzonder, sowieso zijn twee pratende mannen al bijzonder, haha.’

Welterusten Pa: Vanaf 18 april elke donderdag om 22.00 uur op Family7.

Ben en David Ben en David