EXPOOST weer van start

18-04-2019

Pop-up museum EXPOOST gaat in dit jaar van de Gouden Eeuw weer een aantal fraaie exposities verzorgen. Op een nieuwe gouden locatie: Roode Steen 15, naast het Westfries Museum. De eerste expositie is de Gouden Eeuw expositie van Teekengenootschap Debutade. 

Expoost was vorig jaar een schot in de roos: in het najaar van 2018 werden vier prachtige exposities verzorgd in de rijksmonumenten aan het Grote Oost 2-4.

Variërend van de Zilveren Camera tot Outsider Art. Daarna was het even stil, maar achter de schermen werd druk overlegd met de gemeente Hoorn over een nieuwe locatie. En het is gelukt: tot eind dit jaar kan het pop-up museum, dat georganiseerd wordt door Stichting Hoorn Kunst en Cultuur en Stichting In Den Beginne, gebruikmaken van de zalen op de benedenverdieping van het prachtige pand Roode Steen 15, gebroederlijk naast het Westfries Museum.

Weer zullen er een aantal fraaie exposities te bezichtigen zijn, die in dit jaar van de Gouden Eeuw en Rembrandt ook weer gratis te bezoeken zijn.


Debutade & de Gouden Eeuw
Van vrijdag 26 april (opening om 16.00 uur) t/m maandag 10 juni (2e Pinksterdag) zal Teekengenootschap Debutade exposeren met werken over de Gouden Eeuw. De leden van het springlevende Teekengenootschap Debutade (sinds 1866) hebben in ca. 80 schilderijen hun visie over deze periode op doek en papier gezet. De werkstukken laten portretten, stillevens, bloemstukken, architectuur, schepen en VOC-activiteiten zien door de ogen van amateurschilders. Daarbij staat Hoorn, als stad van de Gouden Eeuw, centraal in de onderwerpkeuze. 

 

Vervolg
Na de expositie van Debutade zullen nog diverse andere exposities ingericht worden. Wegens het grote succes vorig jaar zal er zeker weer een fotografie-tentoonstelling gehouden worden. En ook zal Sepehr Maghsoudi zijn 10-jarig jubileumexpo in het pand gaan houden, met de feestelijke opening tijdens het Culturele Weekend begin september. De verdere invulling van het programma volgt binnenkort. Hou daarvoor de website in de gaten. 

EXPOOST
Roode Steen 15,  Hoorn
www.expoost.nl (http://www.expoost.nl)
Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00 -17.00 uur.
Toegang: gratis

Expoost Expoost