Netwerken voor vijftigplussers

19-04-2019

Werk bepaalt voor een belangrijk deel ons leven, we halen hier vaak een groot deel van onze levensvervulling uit. Voor sommige mensen bepaalt het ook mede hun identiteit.

 

Wanneer je als vijftigplusser je baan te verliest heeft dit dan meestal een grote impact op je leven. Hoe kan je met volle energie een nieuwe start maken? Denken in mogelijkheden in plaats van moeilijkheden? Het antwoord is: Netwerken! In de arbeidsmarkt van nu neemt netwerken een steeds belangrijkere plaats in bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Het leren van nieuwe vaardigheden of het ontwikkelen van bestaande talenten is belangrijk om dat werk te vinden. Het Netwerkcafé Hoorn biedt iedere maand interessante workshops en volop gelegenheid om te netwerken.

 

Thema van april: De kracht van communicatie

Het thema van deze maand is de kracht van communicatie omdat het vinden van een baan vooral een communicatieve uitdaging is. Communicatie met een nieuwe werkgever of opdrachtgever begint al op het moment dat je de auto uitstapt of het bedrijf binnen loopt. Wat is de eerste indruk die je maakt bij de receptie of tijdens de eerste ontmoeting. Het draait niet alleen om wat je zegt of hoe je iets zegt, het gaat ook om je lichaamstaal.

 

In de 6 workshops van Netwerkcafé Hoorn leer je hoe de kracht van communicatie werkt: ontdek je verborgen talenten, zie jezelf door de ogen van je potentiële werkgever en ga je leren hoe je communicatie beter inzet bij een sollicitatie.

Wil je dit ook? Schrijf je in voor “De kracht van communicatie” via www.netwerkcafehoorn.nl (http://www.netwerkcafehoorn.nl).

Hier vind je ook het volledige overzicht van het programma. In 6 workshops leer je dinsdagochtend 30 april 2019 bij Netwerkcafé Hoorn op een speelse manier meer over communiceren.

 

Wanneer: Dinsdagochtend 30 april. Inloop en netwerken 09:00 uur. Start 9:25 uur. Einde 12.50 uur.

Waar: Wijkcentrum De Zaagtand, Sint Elroystraat 106, 1624 VW Hoorn. Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Hoorn 15 minuten lopen. Of met bus 412, 132 of 11. Halte Wabenstraat.

Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wijkcentrum De zaagtand1 Wijkcentrum De zaagtand1
Werken voor elkaar Werken voor elkaar