Bijeenkomst over digitalisering in de zorg

‘Staat er straks een robot aan mijn bed?’

Zelf een afspraak inplannen op de site van uw huisarts of het Dijklander Ziekenhuis, what’s appen met uw specialist in Amsterdam of ’s morgens een praatje maken met de wijkverpleegkundige via de iPad… Hoe digitaal is de zorg? Worden we straks verzorgd door een robot? Is e-Health een zegen of juist niet?

 

Drie deskundigen vertellen erover op dinsdag14 mei tijdens een openbare bijeenkomst van de Stichting Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW) over e-Health. En u mag uiteraard ook uw mening geven!

De bijeenkomst vindt plaats in het Rabobankgebouw, Graanmarkt 1 in Zwaagdijk-Oost. De zaal gaat open om 13.30 uur en de lezingen starten om 14.00 uur. De bijeenkomst duurt tot circa 16.30 uur. De toegang is gratis.

Aanmelden via www.zzww.nl (http://www.zzww.nl).

 

Drie interessante sprekers

Joris Arts (bestuurder Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn) vertelt over de digitale toekomst in de zorg. Hij is een groot voorstander van het gebruik van ICT ter ondersteuning van de zorg. In zijn Gezondheidscentrum is het bijvoorbeeld al enige tijd mogelijk om zelf een afspraak in de agenda van de huisarts te zetten. En dit is nog maar het begin…

Mirjam Kops (projectleider e-Health van het Dijklander Ziekenhuis) houdt zich bezig met de e-Health in het ziekenhuis in Hoorn en Purmerend. In hoeverre zet het Dijklander Ziekenhuis automatisering in voor patiënten en artsen?

René Rook (zorgorganisatie Wilgaerden) geeft een praktijkvoorbeeld. Hoe kijken cliënten en medewerkers tegen dit digitaliseringsproject aan? Was iedereen meteen enthousiast? En werkt het in de praktijk goed?

 

Uw mening telt hard mee!

De drie sprekers poneren een paar stellingen voor de discussie na de pauze. Omdat de ZZWW een onafhankelijk burgerinitiatief is, vormen juist de meningen van de Westfriezen een belangrijke voedingsbodem voor de ZZWW. Deze stichting praat met allerlei experts in de zorgwereld, zorgaanbieders, zorgverzekeringen en politici om de mening van burgers in Westfriesland naar voren te brengen. Met andere woorden: op dit soort bijeenkomsten van de ZZWW kunt u direct invloed uitoefenen om de zorg te verbeteren in uw eigen omgeving.

zzww1 zzww1

Reacties
Reactie: (Redactie HoornGids)
3-5-2019, 21:44
Reacties met uitsluitend voornaam en/of fakenaam worden verwijderd.