Wilgaerden en LeekerweideGroep steeds verder in de digitalisering

Staat er straks een robot aan ons bed?

Een afspraak maken met de huisarts via internet, in de hal van het ziekenhuis aanmelden bij een zuil of een robothondje vertroetelen... Digitalisering, soms klinkt het heel ingewikkeld, maar het geeft ons ook mooie kansen. Op 14 mei verzorgt Zorg Zoals de Westfries het Wil (ZZWW) een informatiebijeenkomst met 3 experts. Oa manager Zorg René Rook van Wilgaerden vertelt over digitalisering in oa de ouderenzorg en gehandicaptenzorg.

 

‘We blijven als zorgorganisaties wel de balans zoeken in digitalisering en persoonlijke aandacht, vertelt René. ‘Want enerzijds willen we met de tijd meegaan, maar anderzijds moeten we vanwege persoonlijkheid, privacy en informatiebeveiliging ook terughoudend zijn. Daarom testen we digitale innovaties eerst kleinschalig. Op dit moment zijn we gestart met beeldzorg.”

 

Steeds meer mensen ontdekken de Ipad of ander type tablet. Een Ipad is namelijk erg makkelijk te bedienen. Bij Beeldzorg hebben onze bewoners via de Ipad contact met onze medewerker. Zij bellen elkaar via de Ipad en kunnen elkaar daarbij ook zien. Zo kunnen cliënten op afstand even contact hebben met een  begeleider, om iets te vragen, te laten zien of te vertellen. Snel en handig. Op dit moment testen we Beeldzorg bij een aantal cliënten van LeekerweideGroep en staan de eersten op de lijst voor Wilgaerden. Zowel de cliënten als de medewerkers zijn er enthousiast over.

 

Wilt u meer horen over dit onderwerp en meepraten, dan bent u van harte welkom bij de bijeenkomst op dinsdag 14 mei om 13.30 uur bij de Rabobank Zwaagdijk. Ook Joris Arts (Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn) en Mirjam Kops (Dijklander Ziekenhuis) vertellen hier hun verhaal.

Toegang is gratis, aanmelding kan via www.zzww.nl (http://www.zzww.nl)

zzww1 zzww1
wilgaerden.1 wilgaerden.1