Yvonne Vlerken opnieuw op startlijst IRONMAN Maastricht 

IRONMAN Multisport Festival in Westfriesland wordt gehouden op 5/6/7 juli 2019

De vaandeldraagster van de Nederlandse triatlonsport, Yvonne van Vlerken, neemt wederom deel aan IRONMAN Maastricht. In 2015 wist ze de wedstrijd, destijds nog de lange afstand, te winnen. Dit jaar gaat ze voor de titel op de IRONMAN 5i50, de olympische afstand. 

 
Van Vlerken is bezig aan een ander seizoen. Van Vlerken coacht sinds een aantal maanden andere atleten, waardoor haar eigen triatloncarrière op een iets lager pitje is komen te staan. Zo nam ze sinds oktober vorig jaar slechts aan één triatlon-event deel, de Halve van Challenge Cancun in Mexico, waar ze meteen 3e werd ondanks de nodige tegenslagen. Eerder dit jaar won ze wel al de marathon van Leipzig in een tijd van 2:47. Geen lange triatlonafstanden dus, maar olympische en een paar halve.?Zo ook Maastricht. Voor haar bekend terrein. “Heerlijk om weer te racen in Maastricht. En zoals altijd kom ik alleen maar om te winnen in de Limburgse hoofdstad.” 

 
Man aan de start 
Per van Vlerken, de man van Yvonne, is eveneens professioneel triatleet en zal ook deelnemen aan IRONMAN 5i50 in Maastricht. Hij won vorig jaar de triatlon van Leipzig en wist in het verleden enkele top tien klasseringen te behalen in verschillende IRONMAN evenementen.  

 

IRONMAN Multisport Festivals 
Op het programma van de zogenoemde IRONMAN Multisport Festivals in Maastricht-Limburg staan triatlons met twee verschillende afstanden. Naast de IRONMAN 5i50 staat ook een sprintafstand, de zogenoemde IRONMAN 4:18:4, met 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en vier kilometer hardlopen op het programma. Op de zaterdag voorafgaande aan de wedstrijden is er een IRONKIDS-wedstrijd voor jeugd tot en met 14 jaar. Jongeren tussen 14 en 18 jaar kunnen meedoen aan de 4:18:4.

Het IRONMAN Multisport Festival Maastricht-Limburg staat voor 2/3/4 augustus 2019 gepland. Daarnaast wordt er ook een IRONMAN Multisport Festival in Westfriesland gehouden op 5/6/7 juli 2019. Meer informatie is te vinden via www.ironman.com/multisportmaastricht (http://www.ironman.com/multisportmaastricht) en via www.ironman.com/multisportwestfriesland (http://www.ironman.com/multisportwestfriesland). 

IM The Netherlands IM The Netherlands