Het Opperdoezer ronde oogstfeest

17-05-2019

Heeft u hem al eens geproefd, de Opperdoezer ronde? Twee dagen lang staat deze topper, onze lokale trots, samen met andere Westfriese streekproducten, in de spotlights. Hiervoor halen we de Westfriese Tafel naar het dorpsplein

Tijdens het evenement willen we alle Westfriezen en met name ook de Poolse inwoners gezamenlijk laten genieten van onze streekproducten. Met twee diners en een voedselmarkt wordt iedereen letterlijk met zijn neus op de feiten gedrukt: we maken hier geweldige producten.

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2019 organiseren wij, als Stichting Dorpskerk van Opperdoes, in samenwerking met De Opperdoezer ronde vereniging en Dorpshuis De Torenschouw het Opperdoezer ronde oogstfeest.

Kaarten worden verkocht via de website www.dorpskerkopperdoes.nl (http://www.dorpskerkopperdoes.nl)

Kaarten moeten vooraf, vóór 15 juni 2019, besteld en betaald worden. Zowel voor de vrijdag als de zaterdag zijn er 100 plaatsen aan tafel beschikbaar.
Zorg dus dat u op tijd reserveert want vol = vol.

Vrijdag 21 juni een 4- gangen diner van 18.00 tot 22.00 uur.

Kosten € 34.50 excl. drankjes.

Zaterdag 22 juni vanaf 12.00 uur een kleinschalige voedselmarkt.

Zaterdag 22 juni een 3- gangen diner van 17.00 tot 21.00 uur.

Kosten € 24.50 excl. drankjes. Live muziek met Bert van Baar.

De opbrengst van het Opperdoezer ronde oogstfeest komt geheel ten goede aan de Dorpskerk. Het monumentale gebouw is onmisbaar in Opperdoes. Als stichting maken wij ons hard voor een toekomst voor deze kerk en dat doen we met allemaal vrijwilligers.

Door het jaar heen organiseren we diverse activiteiten en wordt de kerk gebruikt voor rouw- en trouwbijeenkomsten, optredens en evenementen. In de zomerperiode zijn kerk en terras elke zaterdagmiddag open met een tentoonstelling. Op deze manier is de kerk een ontmoetingsplek voor de dorpsbewoners en de omgeving. Doordat er geen geloofsbestemming meer op het gebouw rust, moeten we op andere manieren aan financiële middelen komen om de kerk te onderhouden. Het oogstfeest is er daar één van.

De komst van de Westfriese tafel wordt mogelijk gemaakt door de Rabobank. Ook de gemeente Medemblik en Kern met Pit van de KNHM leveren een bijdrage. Jos Klaver van de Torenschouw gaat de maaltijden bereiden.

Opperdoezer Ronde Opperdoezer Ronde
Opperdoezer_Ronde Opperdoezer_Ronde