Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 19 mei

19-05-2019

Elke zondag kunt u op Radio Bontekoe luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

HSV Sport - Always Forward 4-0

Van een spannende derby was dit keer geen sprake tussen HSV Sport en Always Forward. Voor beide teams stond er eigenlijk niets meer op het spel, al had Always Forward nog een kleine kans om de 3e periodetitel te pakken, dus werd ook niet gespeeld op het scherpst van de snede. De thuisploeg had het voordeel om voor eigen publiek te kunnen spelen en wenste dan ook met een zeker enthousiasme de opgekomen supporters van dienst te zijn.

In de 22e minuut opende Mick van de Gulik de score. Dezelfde speler herhaalde dat tien minuten later, waarna de rust werd bereikt met een 2-0 voorsprong voor HSV Sport. Na de theepauze werden enkele wisselspelers ingezet. Colin de Jager kwam in de plaats van Caio Chiccarelli en ook Jorn Olijhoek werd vervangen. Pas in de 81e minuut diende scheidsrechter Peter Zandbergen weer z’n administratie bij te werken door een doelpunt van Bruinsma. In de 91e minuut slaagde Rene in de Betouw er nog in om de eindscore van 4-0 op het scorebord te krijgen.

Hollandia T - Westfriezen 1-1

Bij de ploeg uit Tuitjenhorn vlogen de vonken er bepaald niet van af in de wedstrijd tegen Westfriezen uit Zwaag. Leidsman Abdullah Oughris hoefde slechts enkele malen handelend op te treden. De eerste keer was in de 26e minuut nadat Nick Rood van Westfriezen rustig terug dacht te kunnen koppen op zijn keeper, maar dat bleek een ernstig misverstand, waar Rory Burger van wist te profiteren. In de 40e minuut leek Beerepoot succesvol met een afstandsschot, maar de doelman wist fraai redding te brengen op deze inzet.

In de tweede helft was het aantal wapenfeiten ook al niet om over naar huis te schrijven. Westfriezen speelde het grootste gedeelte op de helft van Hollandia T, maar ondanks afstandschoten kwamen de Zwagers niet tot scoren. Wel onderscheidde Mitchel Gieltjes zich enkele malen en mag dan ook met een gerust hart de beste man van het veld worden genoemd. Heel lang zag het ernaar uit dat er geen verandering in de stand zou komen, maar in de 89e minuut slaagde Danilo Alpreda er toch nog in om de stand gelijk te trekken.

Spartanen - HSV 0-2

Bij Spartanen werd er in de wedstrijd tegen HSV uit Heiloo tien minuten later afgetrapt dan normaal. Reden was het feit dat maar liefst vier spelers om uiteenlopende redenen afscheid namen van het team. Bram Koppes, Bas Bijman, Joost Langedijk en Guleed Afhakame speelden hun laatste (thuis)wedstrijd en werden om die reden in de bloemetjes gezet. Na 10 minuten kon scheidsrechter Theo Verbij dan eindelijk voor het begin van de wedstrijd fluiten. Veel gebeurde er echter niet. Beide ploegen gingen niet echt tot het uiterste en op wat bescheiden mogelijkheden na vielen er weinig hoogtepunten te noteren, zodat er met 0-0 kon worden gerust.

Pas in de 75e minuut werd de score geopend. Jelle Stam wist met zijn linkerbeen in de verste hoek doelman Jorn Ebbelaar te passeren. Wat volgde waren enkele wissels en wat schermutselingen die werden beloond met een gele kaart. Een van die wisselspelers, Mats de Zeeuw, wist in de 89e minuut de goed spelende Ebbelaar een tweede keer tot de gang naar het net te dwingen, waardoor de wedstrijd eindigde in 0-2.

Hauwert ‘65 - Texel ‘94 7-0

Na eerdere moeizame wedstrijden had Hauwert ‘65 er zin in tegen de eilandbewoners. Er stond ook nog wel iets op het spel, want met een overwinning was de ploeg uit Hauwert verzekerd van voortzetting in de 3e klasse. In de eerste helft vielen de doelpunten nog niet als rijpe appels, maar daar kwam in de tweede helft verandering in. De ruststand werd bereikt met een stand van 1-0 door een doelpunt van Lars Bakker. In de tweede helft liep het aanzienlijk voorspoediger voor Hauwert ‘65. Na vijf minuten spelen kon Jeroen Houtsma voor de 2-0 zorgen. Niet lang daarna werd het 3-0 door Jeroen Janssen, waarna het publiek zich op begon te maken voor een monsterscore. Even leek het er nog op dat Texel ‘94 tegen zou scoren nadat ze een penalty toegewezen hadden gekregen, maar deze werd helaas voor de Texelers niet benut. Hauwert ‘65, heer en meester op het veld, ging daarna onverdroten voort. Sander Laan zorgde voor de 4-0 en na een fraaie individuele actie tekende Leon Wit voor de 5-0. Jeroen Janssen mocht zijn tweede goal van de dag op zijn naam schrijven door voor de 6-0 te zorgen. Na een fantastische actie van Sander Laan kon Lars Bakker de eindstand van 7-0 op het scorebord krijgen. In het nieuwe seizoen speelt Hauwert ‘65 dus gewoon weer in de 3e klasse A.

Zwaluwen ‘30 - AFC 4-1

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2018/2019 leverde voor Zwaluwen’30 een goede overwinning op tegen (mede)koploper AFC (zat.). Met een nederlaag van 4-1 vertrokken de Amsterdammers weer naar huis in de wetenschap dat een rechtstreeks kampioenschap er niet meer inzat, mede door de overwinningen van DHSC en ARC.

Zwaluwen’30 kon deze wedstrijd zonder schroom spelen want een hogere dan een 4e plaats zat er niet meer in voor het Hoornse team. Zwaluwen’30 begon zonder het vaste centrale-verdedigingsduo Ivo Rottiné (blessure) en Jelle Huitema (schorsing). Joep Rive en Calvin den Boer vormden deze zaterdag het centrale duo, terwijl Perry Vlasman en Ufuk Ülker de beide flanken invulden als vleugelverdediger. Tot de 28e minuut gebeurde er bijna niets noemenswaard; alleen bij een strak schot door AFC van afstand moest doelman Tim Elmers handelend optreden. In de 32e minuut kwam Zwaluwen’30 op 1-0. Een uitstekende pass van Ufuk Ülker op de reeds sprintende Gani Meholli werd door deze op fraaie wijze omgezet in een doelpunt.

De tweede helft liet over een groot deel hetzelfde beeld zien; een moeizaam combinerend AFC en een thuisteam dat lekker kon en mocht combineren zonder dat ook Zwaluwen’30 tot een gevaarlijke situatie voor het doel van AFC kwam. Joey Papamelodias kwam in de 52e minuut voor Mukthar Suleiman in het veld. De grootste kans was voor AFC in de 58e minuut; een strakke kopbal ging via de onderkant van de lat weer het veld in en kon verder worden weggewerkt. In deze fase mocht AFC aandringen d.m.v. enkele corners. Zwaluwen’30 onder leiding van een goed keepende Tim Elmers hield het hoofd koel en de nul voor AFC op het scorebord. In de 70e minuut kwam de tegenstander van Joey Papamelodias onzacht in aanraking met de elleboog van Joey en scheidsrechter Duindam was de mening toegedaan dat dit moest worden bestraft met een directe rode kaart. Zwaluwen’30 dus verder met 10 spelers. Jim Nelen kwam meteen daarna (70e minuut) in het veld voor Yannick Kuijpers. Met 10 man schakelde Zwaluwen’30 over op countervoetbal, hetgeen bijna meteen tot resultaat leidde; In de 73 minuut mocht Thomas Schaap twee keer uithalen voordat de keeper van AFC toch moest capituleren voor de 2-0. Enkele minuten later kreeg Jim Nelen zijn momenten; in de 75e minuut passeerde hij op prachtige wijze 3 AFC-ers op rij en mocht hij afdrukken voor de 3-0. Twee minuten later voorkwam de keeper van AFC dat Jim een tweede doelpunt maakte. Meteen hierna (78e minuut) een grove overtreding op dezelfde Jim Nelen, welke door de scheidsrechter slechts met een gele kaart werd bestraft. De gemoederen liepen hierbij enigszins op en het scheidsrechterlijk trio gelastte een korte afkoelingsperiode in. Jim Nelen moest hierbij wel (geblesseerd) worden vervangen door Gilles Duiveman McEwan in dezelfde 78e minuut. Na de hervatting in de 79e minuut mocht AFC een doelpunt aantekenen. Tim Elmers was kansloos op de bal van dichtbij. Stand 3-1. Hierna stond Zwaluwen’30 enige tijd onder druk, mede door diverse corners welke steeds hoog voor het doel werden gebracht. Tim Elmers bleef attent en meester van de situatie. Dit leverde hem terecht de uitverkiezing tot Man of the Match op!

Verdediger Perry Vlasman mocht in de 85e minuut bij een counter alleen afgaan op de doelman van AFC. De doelman slaagde erin de bal tot corner te verwerken. De slotactie was voor Thomas Schaap, want in de blessuretijd werd het zelfs 4-1 door een hele mooie actie van hem door het midden waarbij hij de keeper verschalkte met een rasechte punter in de rechterbenedenhoek. Zwaluwen’30 speelt volgende week zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 uit tegen de FC Breukelen.

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl) of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op Radio Bontekoe’s live gemist.