Oud-leerlingen gezocht voor reünie St. Jozefschool

31-05-2019

Een aantal oud-leerlingen van de voormalige St. Jozefschool aan het Achterom in Hoorn, organiseren een terugkom reünie voor alle oud-leerlingen van deze voormalige lagere school. De grote terugkom reünie voor alle oud-leerlingen van de RK St. Jozefschool aan het Achterom in Hoorn vindt plaats op vrijdag 14 juni vanaf 17.00 uur in het Huis Verloren aan het Kerkplein in Hoorn. De toegang is vrij. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Een kwart eeuw nadat de voormalige RK St. Jozefschool aan het Achterom de deuren in 1984 definitief had gesloten is in 2009, op initiatief van enkele oud-leerlingen, tijdens de Hoornse Stadsfeesten een grote reünie gehouden in Huis Verloren. Op deze gedenkwaardige reüniedag kwamen ruim 800 oud-leerlingen uit alle windstreken bijeen om samen met hun vroegere klasgenoten terug te kijken op de schooljaren uit hun jeugd. Bij de toenmalige organisatie komen nog regelmatig verzoeken binnen om zoiets weer eens te organiseren.

Er is een goede reden om dit jaar weer een reünie te organiseren: de vorige was 10 jaar geleden en 2020 is het 100 jaar geleden dat de school werd gebouwd. Veel oud-leerlingen bewaren nog steeds goede herinneringen aan dat gebouw met zijn bijzondere gangen, trappen en tegelplateus.

Vrijdag 14 juni a.s. wordt de reünie nog eens dunnetjes overgedaan vanaf 17.00 uur in en rond Huis Verloren op de openingsavond van de Hoornse Stadsfeesten. Alle oud-leerlingen zijn van harte uitgenodigd om elkaar weer eens te ontmoeten.

De klassefoto’s die de organisatie heeft van de vorige reünie zullen worden tentoongesteld. Hopelijk komen daar nog foto’s bij die vroegere klasgenoten van de vorige reünie zullen meebrengen.

De reünie begint om 17.00 uur en zal de hele avond duren. De organisatie hoopt dat de publicaties hierover alle oud-leerlingen hebben bereikt en dat zij bij de reünie aanwezig zullen zijn.

Informatie kun je krijgen op het e-mailadres van Kees de Greeuw: keesdegreeuw60@gmail.com (mailto:keesdegreeuw60@gmail.com)

Voormalige RK St. Jozefschool Voormalige RK St. Jozefschool

Reacties
Reactie: (Herman Kaptein)
15-8-2020, 11:23
Ik zag dit bericht en nu wil ik mij aanmelden als oud leerling van de sint Jozefschool, Achterom 19 te Hoorn. Ik heb op deze school gezeten vanaf 1954 tot 1960