Bouw van Siriusflats begint vorm te krijgen

06-06-2019

Twee maanden geleden werd een begin gemaakt met de bouw van de nieuwe flats aan de Siriusstraat. De mannen van Boer Heiwerken hadden een maandje nodig om de palen van 18 meter lang voor twee flats in de grond te stampen. Daarna vertrokken ze weer.

 

Niet lang na de entree van de onverstoorbare heiers van Boer kwam een ploeg van Stado Betonbouw uit Alkmaar om de funderingswerkzaamheden uit te voeren. Inmiddels was Slokker Bouwgroep, verantwoordelijk voor het hele project, begonnen met de voorbereidende werkzaamheden, die naar het oordeel van de projectmanager tot de grootste geheimen behoren daar hij er niet over wenst uit te wijden. Ieder heeft recht op zijn geheimpjes.

De laatste weken is er flink doorgewerkt. De vloerdelen zijn geleverd en op hun plek gehesen door de sinds enkele weken aanwezige bouwkraan, die de aanvoer van vrijwel alle bouwmaterialen voor zijn rekening neemt. De mannen van Stado hebben inmiddels de eerste bekistingen verwijderd en weer gebruikt voor de volgende fase. Binnen niet al te lange tijd zullen de eerste muren verrijzen, waar al een voorzichtig begin mee is gemaakt.


We zien er weer naar uit en blijven het volgen.

Siriusflats 6 juni 2019 A Siriusflats 6 juni 2019 A
Siriusflats 6 juni 2019 B Siriusflats 6 juni 2019 B