Heel Hoorn welkom bij opening Atelier Dalinh

15-06-2019

Hoorn Dalinh Design Kledingreparatie van Giang Nguyen verhuist per 24 juni naar Kruisstraat 16. Reden voor een knalopening: op zaterdag 29 juni is vanaf 14 uur ’heel Hoorn’ welkom voor een hapje en een drankje. ,,Ik hoop dat veel mensen komen’’, zegt Giang.

Dans- en sportschool Minh Zone zorgt voor een spectaculaire drakendans, muziek en show. De drakendans houdt verband met de Vietnamese achtergrond van Giang. Als klein meisje kwam ze in 1981 als Vietnamese bootvluchteling met haar familie naar Hoorn.

,,Je kunt je niet voorstellen hoe blij ik ben met mijn eigen pand’’, zegt de Hoornse onderneemster die in vijftien jaar een succesvolle zaak op Nieuwe Noord 20 wist op te bouwen. ,,Ik ben mijn broers enorm dankbaar, want ze hebben me super geholpen bij de verbouwing.’’

Honderdduizenden kledingstukken zijn de afgelopen jaren door haar handen en die van haar medewerksters gegaan. ,,Kleding repareren, verstellen en op maat maken doe ik met heel veel plezier. Ik hou echt van mijn werk. Het is mijn hobby.’’ Veel vaste klanten komen al vanaf het begin met reparatieverzoeken. Ook de grote kledingwinkels in Hoorn weten het atelier van de coupeuse te vinden.

,,Het is mooi dat ik met veel vaste klanten een band heb opgebouwd. Ze gaan altijd blij de deur uit. Dat maakt mij ook blij.’’ Een bijzondere herinnering heeft ze aan een bijzondere klant, couturier Edgar Vos, die een modewedstrijd in Hoorn organiseerde en haar vroeg ook mee te doen. ,,Ik heb enorm veel van hem geleerd.’’

Naast haar werk zet Giang zich vrijwillig in voor de Vietnamese gemeenschap in Hoorn. Jarenlang organiseerde ze het Vietnamese Nieuwjaar en in 2011 het feest van het dertigjarig bestaan van de Vietnamese gemeenschap in Hoorn, met kapitein Geo Visser die de bootvluchtelingen redde. Ook organiseert ze jaarlijks het Vietnamese lampionnenfeest voor de kinderen in oktober.

Giang Nguyen Giang Nguyen