Wel of niet kappen van Bomen op de Westerdijk?

Raadscommissie 18 juni 2019

De Canadese populieren op de Westerdijk staan op de lijst om te worden gekapt. Dhr. Van der Beek maakte gebruik van de mogelijkheid om de raadscommissie van Hoorn ervan te overtuigen deze bomen met rust te laten. Hij is zich bewust van het feit dat er tijdens storm af en toe takken afbreken, waardoor overlast en gevaar zouden kunnen ontstaan. Hij vraagt zich af of de wethouder die het kapbesluit nam het plezier en het gezichtsbepalende karakter die de bomen daar opleveren heeft afgewogen tegen de risico’s. Hij schat de risico’s niet zo erg groot.

In de beantwoording zei wethouder Simon Broersma dat de bomen instabiel worden wanneer ze ouder worden dan 50 jaar. De populieren langs de Westerdijk zijn nu 70 jaar oud. Men kan de bomen kandelaberen, waarbij veel takken worden wegghaald, maar dit zal regelmatig moeten worden gedaan, waardoor het nogal duur wordt voor de gemeente. De Hoornse fracties zullen hier later op terugkomen.

Populieren aan de Westerdijk Populieren aan de Westerdijk

Reacties
Reactie: (Sjaak Tol)
21-6-2019, 16:11
Gezicht bepalende bomen van de westerdijk gaarne met zorg behandelen

Reactie: (wil van der wind)
20-6-2019, 22:25
GEEN gekap van dit bepalend mooi beeld van de dijk. Ook ik heb hier gewoond en er vaak met mijn honden gelopen. De enige die omver kon waaien was ik, dus laat ze staan. Bovendien zijn de bomen de longen voor mensen en de stelling te duur; snijdt geen hout!!!

Reactie: (marga van dijk)
20-6-2019, 21:30
Bomen laten staan

Reactie: (Johan van Doorn)
20-6-2019, 11:15
Onderhoud te duur dat is wel het ergste wat ik gehoord heb Simon Broersma Zie dat het onderhoud achterstallig is wat te duur . Kijk eens verder inde stad en door allerlei wijken . Onderhoud is overal beroerd tot slecht zie het Weelderig groeien van onkruiden brandnetels enz. Zet je daar ook voor in Onderhoud te Duur ??????????????????????????

Reactie: (M. Strobbe)
19-6-2019, 12:20
Kunnen zelfs meer dan 150 jaar oud worden. Mits goed onderhouden geen gevaarlijke bomen. En je gaat toch geen gezonde bomen kappen. Gemeente Hoorn zou juist trots moeten zijn op zulke prachtige monumentale bomen !

Reactie: (Joosje van Velzen)
19-6-2019, 10:31
Ik kan me geen belachelijkere reden indenken dat: Er zou een tak kunnen afknappen . Die bomen zijn prachtig en daar moet je van afblijven. Als men elke boom van 50 jaar of ouder zou kappen zou er niet veel overblijven. Ik vind het een heel slecht plan en ben het er zeker niet mee eens.

Reactie: (B.Schurink)
19-6-2019, 01:30
Mij als steeds instabieler wordende 50 plusser dringt zich onherroepelijk de vergelijking op met de om te hakken populieren ! Met 70 mogen ze mij dus vermoorden ,oftewel kappen ! Verwacht toch nog enige consideratie !