Biertje?

17-07-2019

Hoornse politici zijn op reces. Een ’normaal’ mens pakt dan z’n biezen en weet niet hoe snel het vakantieadres te bereiken. Zo niet politici, die moeten eerst samen ontstressen van de minimaal 60-urige of nog langere werkweek.

Vroeger ging je met z’n allen naar de Ardennen, gevaarlijke dingen doen voor de zo broodnodige teambuilding. Onder leiding van onduidelijk vlaams brabbelende franstalige ’teambuilders’ door zeer nauwe grotten kruipen. En dan kijken of je een in een nauwe doorgang klemzittende collega wilt helpen. De meesten hebben het daar zo druk met zichzelf dat ze van die overgewichtige collega denken ’eigen schuld, dikke bult’. Zonder te pauzeren daarna meteen raften op een super gevaarlijk stuk rivier. Aan het einde van de dag dat je alleen nog maar aan je bed kunt denken, hoor je zeiknat en volkomen afgepeigerd in de aansluitende groepsevaluatie wat jouw specifieke valkuilen zijn. Velen hadden daarna professionele hulp nodig om van hardnekkige nachtmerries af te komen.

Nee, heden ten dage wordt dat anders aangepakt, we gaan bier brouwen! Een ongevaarlijke bourgondische sociale bezigheid. Vooral het drinken van het bier versterkt de sociale cohesie! Dus dat doen ’onze’ wethouders in hun vrije tijd.
Van wethouder Ben Tap was al bekend dat zijn liefhebberij het zelf brouwen van biertjes is. Hij was in een vorig leven voorztter van de Noord-Hollandse horecaclub. Dat zat er dus wel in. Van wethouder Bashara was minder bekend dat hij zich naast Puur Hoorn ook met bier bezighield, maar je bent natuurlijk nooit te oud om te leren.

En wat leuk! Er is een combi gevonden met Chris de Bij, eh Meij, u weet wel de fractievoorzitter van de VVD in Hoorn. Hij doet ook iets met stadslandbouw en bijen. De bijen van Chris zijn aan het werk gezet om zoveel mogelijk nectar te produceren om aan het zelfgebrouwen bier toe te voegen. Normaal gesproken drinkt bier al soepel weg, maar met de toegevoegde honing zal de doorsmering meer dan verdubbelen!

Er is nog 1 dingetje. De naam van het bier. Welke naam draagt dat honingbier? Laat het ons weten”, schrijft Chris de Meij op Facebook. “De origineelste naam krijgt een leuk samengesteld pakket vanuit het bijen educatiecentrum Hoorn. Je kunt je suggestie doorgeven tot en met 31 juli.” Kijk op Facebook: biernaam (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1277770185712625&id=100004389677430&comment_id=1278128612343449&notif_id=1563345652514141&notif_t=feed_comment_reply). Succes! Proost!

Biertje Biertje