Start bouw eerste Vietnamese Woongemeenschap van Europa

ingevoerd op 17-2-2006

Dinsdag 21 februari slaan de Hoornse wethouders F.H. Hansen en R. Tonnaer de 1e paal voor een nieuw woongebouw aan de Lingeweg in de wijk Kersenboogerd. In dit woongebouw, eigendom van de woningcorporatie IntermarisHoeksteen, wordt de eerste Vietnamese woongemeenschap van Europa gerealiseerd. Daarnaast wordt een zorggedeelte ingericht voor cliënten van Leekerweide.
 
De woningcorporatie IntermarisHoeksteen komt met de totstandkoming van dit gebouw tegemoet aan de wensen vanuit Werkgroep Ouderenhuisvesting Vietnamezen om een eigen woongemeenschap te realiseren. Traditioneel wonen Vietnamezen met twee à drie generaties rondom een woonerf. Eenzaamheid komt onder de oudere Vietnamese vluchtelingen regelmatig voor en ook de Nederlandse taal vormt vaak een probleem. Met het realiseren van de woongemeenschap wordt een bijdrage geleverd aan het verbeteren van de situatie.

Bij het ontwerp is het gebouw gesplitst in een laagbouw en een hooggebouw gedeelte, beide gedeelten hebben een eigen entree. In de hoogbouw komen 29 huurappartementen voor Vietnamese senioren met daarbij gemeenschappelijke voorzieningen, waaronder een keuken. In de laagbouw krijgen 36 cliënten van Leekerweide een zorgappartement met daarbij ruimten voor dagbesteding en hulpverlening. Deze ruimten in het zorggedeelte vormen voor de bewoners een verlengstuk van hun woonverblijf. Het woongebouw is een ontwerp van Boparai architecten uit Amsterdam.

Reacties
Reactie: (pingu)
24-2-2006, 09:25
En ga nou niet lopen zeiken over dat dit niet de intergratie bevorderd. Wij Nederlanders blijven ook aan elkaar hangen in het buitenland, kijk maar naar migranten in Australie en Canada, de Nederlandse ouderen daar wonen ook allemaal samen.