Carnavalsoptocht op zondag 26 februari

Dorpskern van Zwaag gesloten voor verkeer

De grote optocht van carnavalsvereniging Het Masker belooft weer zo’n 50.000 bezoekers te trekken. In verband hiermee is de dorpskern van Zwaag op zondag 26 februari van 11.00 tot 17.00 uur gesloten voor al het doorgaand verkeer. Gezien de toeloop verdient het aanbeveling per fiets of te voet te komen. Wie per auto komt, zal vooral naar parkeerruimte op het bedrijventerrein Westfrisia worden gedirigeerd. De optocht gaat om 13.00 uur van start vanaf het bedrijventerrein De Oude Veiling.
 
De werkzaamheden aan de Dorpsstraat zullen gereed zijn voordat de optocht plaatsvindt. Om de optocht veilig te laten verlopen, zijn er in overleg met de hulpdiensten tijdelijke verkeersmaatregelen vastgesteld. Vanaf 11.00 uur wordt het dorp voor al het doorgaand verkeer door de politie afgesloten. Er is geen autoverkeer meer mogelijk op de Dorpsstraat tussen de Rijweg en de Zwaagmergouw en de Krijterslaan en de Pastoor Nuyenstraat. De Oostergouw wordt afgesloten tussen de Blokmergouw en bedrijventerrein Westfrisia. Zodra de carnavalsoptocht de Oostergouw gepasseerd is, gaat deze weer open voor al het autoverkeer.

Op de Koewijzend en de Bangert geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer. Autoverkeer is alleen mogelijk vanaf de Krijterslaan richting Noorderdracht. Omstreeks 17.00 uur worden alle tijdelijke verkeersmaatregelen weer opgeheven.

Parkeren bezoekers
Automobilisten die van elders uit de Noordkop komen, kunnen het best via de A7 en afslag 9 de N302 oprijden. Bij de tweede verkeerslichten rechtsaf Zwaag in. Parkeren is mogelijk op bedrijventerrein Westfrisia. Aldaar worden de auto’s naar parkeerplekken gedirigeerd. Tevens is er een beperkte parkeermogelijkheid op de noordzijde van de Koewijzend en de Bangert (volg de aanwijzingen van de politie). Het parkeren en de entree zijn gratis.
Meer info over de carnavalsoptocht op www.carnavalzwaag.nl