Samen opruimen en krijg het OpgeruimdHoorn-compliment

Actie om Hoorn te ontdoen van zwerfvuil

Overal in straten en parken zie je zwerfvuil. De gemeente kan nog zo haar best doen om de stad schoon te houden, het weggooien van vuil in de openbare ruimte, in plaats van in een vuilnisbak is nauwelijks bij te houden. Overal waar je kijkt zie je papier en andere rommel die in de vuilnisbak hoort.

Robert Vinkenborg, raadslid van de Hoornse Onafhankelijke Partij, kortweg HOP, wandelt vaak met zijn hond door het park bij hem in de buurt en ergert zich aan het zwerfvuil. Hij wordt regelmatig in zijn hoedanigheid van raadslid door inwoners van de stad benaderd over zaken waarvan mensen vinden dat de gemeente dat anders of beter zou moeten doen. Kijkend naar het zwerfvuil dat hij dagelijks op zijn route aantreft kwam het in hem op om de zaken een keer om te draaien. In plaats van dat inwoners van Hoorn iets van hem willen, wil hij nu iets van de inwoners, n.l. dat ”al die troep die zomaar achteloos wordt weggeflikkerd, wordt opgeruimd”. Hij heeft zijn actie in een Facebookbericht de wereld ingeslingerd. Hij wijst daarin op ieders verantwoordelijkheid om de stad schoon te houden.

De eerste die daadwerkelijk gevolg gaf aan de oproep was Wally Ooms, ook wel bekend als presentator van het radioprogramma ’Sport op zondag’ en ’Hoornse Vertelsels’ bij Radio Bontekoe. Hij ging met zijn papierknijper en plastic zak naar een park bij hem in de buurt en heeft heel veel zwerfvuil opgeruimd.

”Ik hoop dat het een estafette wordt”, zegt Vinkenborg. Hij vervolgt ”Ik heb inmiddels de hashtag #OpgeruimdHoorn, ’OpgeruimdHoorn-compliment’ campagne gestart. Het eerste compliment is al uitgedeeld aan Wally Ooms. Wie volgt?” 

Wally Ooms met papierknijper Wally Ooms met papierknijper

Reacties
Reactie: (Redactie HoornGids)
31-7-2019, 20:50
Beste heer Sijs, de actie 'OpgeruimdHoorn-compliment' is nog maar net 1 dag geleden opgestart. Even geduld nog dan zult u de resultaten hier kunnen zien.

Reactie: (frits bruin)
31-7-2019, 19:24
@ Wie volgt ? Heer Vinkenborg zou niet onlogisch zijn als 2e; Ik neem nl. aan dat het u gewoon is, dagelijks meerdere uitwerpselen met poep-zakjes op te ruimen, gezien uw (terechte) kritiek op ander soort gedumpt vuil ? PS Waar is de estafette (#OpgeruimdHoorn, ’OpgeruimdHoorn-compliment’ campagne) eigenlijk te volgen ?

Reactie: (frits bruin)
30-7-2019, 21:56
Interessant gegeven; ben ik benieuwd of er ooit filmpjes komen van hondenbezitters die zich conformeren aan de onmiddellijke opruimplicht van hondenpoep in heel de gemeente Hoorn, binnen de bebouwde kom; Pak hem beet 98 procent van die mensen ruimt het nl.. nooit op tot nu toe. We gaan het zien....