GroenLinks op wenken bediend: Kermis draait al op groene stroom

Antwoord op vragen van GroenLinks

Op 23 juli vragen GroenLinks raadslid Ingrid Tillema en fractievoorzitter Roy Drommel aan het College van Burgemeester en Wethouders, of de Hoornse kermis in navolging van Zwolle ook op groene stroom kan draaien. 
Uit het antwoord blijkt dat de kermis in Hoorn al geheel op groene stroom draait. Zie het antwoord: 


Onderwerp: Beantwoording artikel 36 vragen van fractie GroenLinks over ’groene stroom kermis Hoorn’.

Geachte heer Drommel en mevrouw Tillema

Naar aanleiding van de door u gestelde ex. artikel 36 Reglement van Orde vragen op 22 juli 2019 inzake groene stroom op de kermis Hoorn, kunnen wij het volgende antwoorden.

U begint met de volgende inleiding: ”Op de site van de NOS lazen wij dat de kermis in Zwolle volledig op groene stroom draait. Dit gebeurt door grote accu’s op te laden met groene stroom waar dan de attracties, en dergelijke, hun stroom van krijgen. Dat is natuurlijk een mooie verbetering ten opzichte van dieselaggregaten met alle nadelen van dien”.

Dit leidt tot de volgende vragen:

1, Bent u hiermee bekend?
Ja daar zijn wij mee bekend.

2. Wilt en gaat u kijken of dit voor Hoorn ook zo snel mogelijk te regelen valt?De Hoornse kermis draait 100 procent op groene stroom. De Hoornse kermis maakt geen gebruik van accu’s zoals de kermis in Zwolle of dieselaggregaten. De stroom voor de Hoornse kermis komt van 5 transformatorstations die speciaal voor de kermis zijn geplaatst. De transformatorstations zijn in eigendom van Liander.

Al het elektraverbruik van de gemeente Hoorn wordt door HVC AandeelhoudersEnergie B.V geleverd. De gemeente Hoorn is samen met andere gemeenten eigenaar van HVC. Uit het opgehaalde afval van de inwoners wordt door verbranding en compostering stroom en gas gewonnen. Alle elektra wat door HVC AandeelhoudersEnergie B.V. wordt geleverd is 100 procent groene stroom.

3. Is dit voor 2020 al mogelijk, zo nee wat zijn de obstakels?
Zoals hierboven aangegeven is dit niet van toepassing omdat de Hoornse kermis al op groene stroom draait.

Wij gaan er vanuit u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Burgemeester en wethouders van Hoorn

Kermis voor iedereen Kermis voor iedereen
Gemeente Hoorn logo Gemeente Hoorn logo
GroenLinks Hoorn GroenLinks Hoorn