Reddingsactie schip Veronica ongewenst

14-08-2019

DJ René van den Abeelen heeft alles in het werk gesteld om de teloorgang van het Veronicaschip ’Norderney’ tegen te houden. Daar hebben wij onlangs nog over bericht. Hij startte een actie om het schip te behouden en onder andere het Hoornse Museum van de Twintigste Eeuw toonde belangstelling. Directeur Hans Stuijfbergen liet weten het schip graag aan het Oostereiland een plek te laten innemen met een permanente zeezenderexpositie. Er is echter één groot probleem: het schip staat helemaal niet te koop. 
 

Vriend en vijand is het erover eens dat het schip een betere bestemming verdient dan een achterafgelegen horeca-gelegenheid, door René van den Abeelen aangeduid als een ‘veredelde friettent’. Om geld te verkrijgen om het schip  weer in de oude luister te herstellen schreef hij de radiopioniers van weleer, zoals Willem van Kooten (Joost den Draaier), Lex Harding en John de Mol. Geen van de kapitaalkrachtige mannen reageerde. Wel heel veel liefhebbers via de sociale media. Maar daar knap je geen schip van op.  
 

Niet te koop
Het grootste struikelblok is echter dat het schip helemaal niet te koop is. Dat zegt althans de huidige eigenaar. Volgens ingewijden, waaronder René van den Abeelen, is dat een truc om de prijs op te drijven nu er weer zoveel heisa rond het schip is ontstaan. 
Voorlopig blijft het schip dus in gebruik als horecazaak, die wordt verhuurd voor culturele evenementen en feesten. 

Veronica het station waar muziek in zit Veronica het station waar muziek in zit