Hoorn vindt invalidentoilet op kermis niet noodzakelijk

Een praktijktestje

Op de Hoornse kermis zul je tevergeefs zoeken naar een invalidentoilet. Deze voorziening is door de gemeente Hoorn sinds drie jaar wegbezuinigd. Er zou te weinig gebruik van worden gemaakt waardoor de voorziening niet opweegt tegen de kosten.

De gemeente staat op het standpunt dat er voor invaliden genoeg andere gelegenheden zijn zoals bijvoorbeeld de horeca. Daarom maar even met een fysiek beperkt neefje die aan een rolstoel is gekluisterd een testje gedaan in enkele horecazaken.

Van de drie café/restaurants, waren er twee die op de vraag of er van het invalidentoilet gebruik mocht worden gemaakt als reactie vroegen wat we wilden drinken. We bestelden een pilsje en neefje reed door naar het toilet. Een verkapte eis tot consumptie dus. Bij nummer 3 zat het binnen erg vol waardoor er maar vanaf werd gezien om te vragen of er ruimte kon worden gemaakt om met de rolstoel naar het toilet door te rijden. Nee we gaan geen namen noemen.

Het was zomaar een praktijktestje, niet wetenschappelijk en ongetwijfeld te weinig om echt representatief te zijn voor alle horecagelegenheden in Hoorn, maar deze uitkomst was wel deprimerend. Met dat gevoel gingen we weer huiswaarts. 

Invalidentoilet Invalidentoilet