Open repetitieavonden bij Hoorns Byzantijns Mannenkoor

17-08-2019

Als het Hoorns Byzantijns Mannenkoor ergens heeft opgetreden zijn er na afloop vaak vragen vanuit het publiek over het repertoire, de muziekkeuze, het aanleren van de taal, e.d. De Byzantijnse muziek roept blijkbaar veel vragen op. Vanwege de belangstelling voor de Byzantijnse zang heeft het Hoorns Byzantijns Mannenkoor besloten een paar open repetitieavonden te houden.


Onder de vele luisteraars zullen ook liefhebbers zijn die de zang zélf willen beoefenen. Hier is voor hen dé gelegenheid er even in te duiken. Mannen (ja, het is en blijft een mannenkoor) die hun stemgeluid eens willen voegen bij de ruim dertig vaste koorleden, kunnen geheel vrijblijvend een paar keer binnen lopen.   
Het repertoire van het koor bestaat uit zowel liturgische liederen als volksliederen. Kennis van het notenschrift is niet nodig. Net zo min als kennis van de Russische taal. De dirigent is hier een kei in en hij maakt je wel duidelijk hoe en wat je zingt.


Vele optredens
Het koor is in de loop der jaren een veelgevraagde gast geworden. Het verzorgt de liturgie in kerkdiensten, maar treedt ook regelmatig op met een volledig concertprogramma. Het eerstkomende optreden is op 8 september in Het Octaaf in Hoorn, waarvoor de repetities al in volle gang zijn. 

Geïnteresserden in het zingen in een prettige sfeer kunnen langskomen. De partituur ligt klaar. Kijk op de website www.hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl (http://www.hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl) voor meer informatie of neem contact op via 06-82475534 (secretaris Peter van Rijsbergen) of via info@hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl (mailto:info@hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl) .

Hoorns Byzantijns Mannenkoor Hoorns Byzantijns Mannenkoor
Het Octaaf1 Het Octaaf1