Kunst in de etalage

Van 31 augustus tot en met 15 september 2019

De Fotoclub Fotovrienden West-Friesland uit Hoorn is opnieuw de uitdaging aangegaan om samen met tientallen winkeliers in het Hoornse centrum het evenement ’Kunst in de Etalage’  te organiseren. Net als vorig jaar zullen ook leden van de Fotowerkgroep Hoorn als gastexposanten hieraan meedoen. Het aantal winkeliers dat meedoet overtreft de verwachtingen met een aantal van 44.


Twee weken lang, van 31 augustus tot en met 15 september, exposeren de enthousiaste leden van beide fotoclubs hun werk in de etalages van de deelnemende winkeliers. Deze periode is bewust gekozen omdat in het weekend van 7 en 8 september de Kunstmarkt in Hoorn plaatsvindt waarmee het nieuwe culturele seizoen wordt gestart.


Looproute
Er is een speciale looproute uitgezet door het centrum langs alle etalages van de winkeliers die aan het evenement meedoen. De flyer (met de looproute) kan op de website van de fotoclub, www.fotovriendenwestfriesland.nl (http://www.fotovriendenwestfriesland.nl), gedownload worden. Op diverse andere locaties en bij de winkeliers zullen ook flyers liggen.


Jury
Dit jaar zijn twee prominenten uit de Hoornse kunstwereld bereid gevonden om te jureren voor de ’mooiste presentatie in de etalage’. De organisatie hoopt hiermee dat de winkeliers zich zullen inzetten om etalage en foto op een zo origineel mogelijke wijze op elkaar aan te laten sluiten. Uiteraard zal de jurering ook een winnaar opleveren. De uitreiking van de 1e, 2e en 3e prijs aan de betreffende winkeliers zal in september plaatsvinden. 
Meer informatie is ook te vinden op de Facebookpagina van Kunst In De Etalage Hoorn.
 

Kunst in de etalage1 Kunst in de etalage1