Lappendag weer een knalfeest 

19-08-2019

Lappendag. De traditionele feestelijke afsluiting van de kermis is behoudens enkele schermutselingen weer uitstekend verlopen. Het merendeel der mannen zocht oude en nieuwe bekenden op in de kroeg of op het plein, vrouwen scoorden lappen stof tijdens de schuifeltocht langs kramen en winkels, of doken ook het feestgedruis in. 

Dit jaar duurde de zonovergoten Lappendag zelfs een uurtje langer. In plaats van om 4 uur gingen de horecagelegenheden om 5 uur dicht, om zodoende iedereen in de gelegenheid te stellen een uurtje langer te kunnen genieten van muziek en gezelschap. 


Marginale incidenten
Lappendag is weer wat het altijd geweest is: een echt feest voor tienduizenden mensen. Met muziek in bars en op pleinen, zowel in de binnenstad als het havenkwartier. Met vrolijke mensen in alle leeftijdscategorieën. En met slechts marginale incidentjes.

 

Wilde plassers

Enkele wildplassers die er geen al te grote moeite mee lijken te hebben dat hun intieme delen zeer zichtbaar in de wereldwijde expositieruimte rondhangen, een verwijderde marktkoopman, een verdwaalde vroegslaper op een afwijkende locatie onder de blote hemel, een boze en dreigende buitenlander die naar de haven wil met z’n auto, een voor de zekerheid gebelde ambulance, een in paniek geraakte ouder wiens zoontje plots onvindbaar is en toch weer wordt gevonden, wat natuurlijk gevierd moet worden ”ook één voor dat joch”, mannen die met gebalde vuisten uit ouwe vetes voortkomende onvriendelijkheden uitwisselen om het uiteindelijk af te drinken, taxi’s die vertrekken met onbedoelde klanten, een onbeschrijfelijke hoeveelheid plastic op de grond en voor de rest is er geen narigheid te bespeuren.
Lappendag is volwassen geworden.

Lappendag 2019 RS 5 Lappendag 2019 RS 5
Lappendag 1 Lappendag 1
Lappendag 2 Lappendag 2
Lappendag 4 Lappendag 4
Lappendag Veemarkt 1 Lappendag Veemarkt 1