Zomeravondconcert in de Koepelkerk

19-08-2019

Op donderdagavond 29 augustus 2019 geven organist Wim Dijkstra en Afrikaans slagwerker Osama Meleegi een concert in de Hoornse Koepelkerk.

 

Beide musici hebben een concertprogramma gemaakt in de vorm van een muzikale reis. Zij treden in de voetsporen van de Joodse Marokkaanse diplomaat Samuel Pallache die begin zeventiende eeuw door West-Europa reisde. Samuel Pallache bemiddelde als diplomaat tussen het protestantse Noorden, het katholieke zuiden en het islamitische Noord Afrika.

 

Tijdens zijn reizen door Europa en Noord Afrika bezoekt hij de belangrijkste steden en hoven en komt zo in aanraking met muziek van de meest vooraanstaande musici uit zijn tijd. Organist Wim Dijkstra en slagwerker Osama Meleegi voeren orgelmuziek van deze musici uit op het Maarschalkerweerd-orgel en het Klop-orgel van de Koepelkerk in een bewerking voor orgel en Afrikaans slagwerk. De muziek wordt afgewisseld met het verhaal van Pallache verteld door Mark Heerink, en ondersteund met afbeeldingen die geprojecteerd worden op een groot scherm.

 

Het concert is in de Koepelkerk aan het Grote Noord 15. Het begint om 20.00 uur en is afgelopen rond 21.00 uur en is gratis toegankelijk met na afloop een collecte. Het concert wordt georganiseerd door Stichting Concertfonds Hoornse Orgels en de stadsorganist van Hoorn, Mark Heerink.

 

Wie meer wil weten kan kijken op www.orgelconcerten-hoorn.nl (http://www.orgelconcerten-hoorn.nl) .

Wim Dijkstra Wim Dijkstra