Geringe beloning en te hoge werkdruk in Dijklander zet aan tot protest

20-08-2019

Het actiecomité Dijklander Ziekenhuis heeft dinsdag 20 augustus een ‘spandoekendag’ georganiseerd in het Dijklander Ziekenhuis. Het doel van deze actie was om aandacht te vragen voor de (impasse in de) CAO-onderhandelingen tussen de ziekenhuiswerkgevers en werknemersorganisaties.
 

Een groot deel van het personeel van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn gaf er dinsdag even de brui aan. Middels spandoeken binnen en buiten de ziekenhuismuren gaven ze uiting aan hun ongenoegen. De aanleiding: te weinig mensen en te weinig salaris. De voorgestelde 2,5% salarisverhoging wordt als onvoldoende waardering voor het werk terzijde geschoven. Volgens actieleider Roel Smit kunnen de overbelaste medewerkers daarmee niet tevreden worden gesteld. Pas als de verhoging 5% bedraagt wensen de medewerkers akkoord te gaan. 


Toegenomen werkdruk
Sinds de fusie tussen de ziekenhuizen in Purmerend en Hoorn is de werkdruk alleen maar toegenomen. En dat met een teruglopend aantal medewerkers om die klappen op te vangen. Om die reden is het personeel in gesprek gegaan met de Nederlandse Vereniging Ziekenhuizen om oplossingen te vinden voor de gerezen problemen. In de maand juni zijn na het eindbod van de Nederlandse Vereniging Ziekenhuizen over en weer ultimatums gesteld. Dit heeft echter nog niet tot een oplossing geleid.


Impasse
Een woordvoerder van het Dijklander Ziekenhuis: ”Goede zorg nu en in de toekomst kan alleen geleverd worden dankzij de inzet van medewerkers. Een goed pakket arbeidsvoorwaarden is daarbij heel belangrijk. Wij koesteren onze medewerkers en hebben al onze medewerkers hard nodig. Het Dijklander Ziekenhuis hoopt daarom dat de impasse wordt doorbroken en er snel een goede cao wordt afgesloten. Er is helaas nog geen datum bekend wanneer het overleg weer wordt opgepakt.” 

Tot nu toe is de directie van het ziekenhuis oorverdovend stil.

Dijklander ziekenhuis protest binnentuin 2 Dijklander ziekenhuis protest binnentuin 2
Dijklander ziekenhuis protest binnentuin 3 Dijklander ziekenhuis protest binnentuin 3
Dijklander ziekenhuis protest met gebalde vuisten Dijklander ziekenhuis protest met gebalde vuisten
Dijklander ziekenhuis protest binnentuin Dijklander ziekenhuis protest binnentuin