Cultuurweekend: aftrap van het culturele seizoen

21-08-2019

Op 6, 7 en 8 september staat de Hoornse binnenstad weer in het teken van kunst en cultuur. Met op vrijdag een prachtige openingsavond in Schouwburg Het Park en op zaterdag Open Ateliers, Havenconcerten en de open dag van Muziekschool Boedijn. 

Op zondag 8 september kun je genieten van het complete kunst- en cultuuraanbod van Hoorn en omgeving tijdens de 15e editie van de Kunst- en Cultuurmarkt. Zo’n 150 kunstenaars komen vanuit alle windstreken en nemen je mee in hun wereld van creativiteit: schilder- en tekenkunst, fotografie, glaskunst, sieraden, beeldende kunst, brons en keramiek. 
De theaters, musea en andere culturele instellingen uit de regio presenteren hun nieuwe programma op de cultuurmarkt. Dé plek om je te oriënteren en te laten inspireren. Verzamel tips en neem folders en flyers mee. Uiteraard zijn alle Hoornse culturele instellingen, verzameld in Cultuur Hoorn, vertegenwoordigd met informatiestands en een speciaal Cultuurpodium met een gevarieerd programma. 

Straattheater 
Al slenterend langs het kunst- en cultuuraanbod kun je ook genieten van alle straatartiesten. Zo loopt Theater van de Droom door de binnenstad. Een Walk-act van het duo Brammert en Beertje die een enorme lading koffers met zich meesleept. Een absurdistisch mime-, masker- en marionettenspel vol beeldende theatrale vondsten en spitse improvisaties!
Buro Rococo staat in hun tent op het Breed. Kom langs voor Prentje Momentje: een tastbaar kunstwerkje als mooie herinnering aan een bijzonder moment. Vanuit twee draagbare illustratieloketten werken de Burodames aan unieke prentjes op maat. 

 

En dan zijn er de straatartiesten die hun thuishonk hebben bij de stand van theater het Pakhuis. Er zijn de Magicians steltlopers, de poppen Fecker en Faa en andere acts van leerlingen van ACT (Academie voor Theater Performance in Utrecht). Ook lopen er spelers van Expreszo rond en een oude acteur in de rol van Hamlet. En Babar van de dansonderneming rijdt rond in z’n auto. 
 

Het belooft al met al een onvergetelijke zondag te worden. Zorg dat je erbij bent en laat je verrassen. Het complete programma van het bruisende weekend vind je op www.cultuurweekendhoorn.nl (http://www.cultuurweekendhoorn.nl)

 

- Foto: Buro Rococo - Rob van der Laan
- Foto: Theater van de Droom - André Zweistra

buro rococo buro rococo
Theater van de droom Theater van de droom