Scholen bereiden zich voor op nieuwe jaar

22-08-2019

Na de verdiende vakantie staat weer een nieuw schooljaar voor de deur. De leerlingen staan misschien nog niet echt te popelen, maar het onderwijzend en ondersteunend personeel is druk bezig geweest om goed voorbereid aan het nieuwe jaar te beginnen. 

Zo ook aan de Jules Verneschool in de Grote Waal in Hoorn. Deze hele week zijn de leerkrachten en overige functionarissen zowel binnen als buiten het schoolgebouw doende om niets aan het toeval over te laten. Het schoolgebouw zelf heeft een opknapbeurt ondergaan en de aan de school verbonden beroepskrachten prepareren zich gezamenlijk, waarbij ook aan teambuilding wordt gedaan. Roosters zijn opgesteld, klasindelingen gemaakt, leermiddelen aangevuld of vervangen, administratieve voorbereidingen getroffen en er is kennisgemaakt met nieuwe collega’s, zodat aan alle voorwaarden is voldaan om gezamenlijk de schouders eronder te kunnen zetten.   


Beweeg Wijs
Een team van Beweeg Wijs is aanwezig om een intensiever gebruik van het schoolplein te stimuleren, waardoor onderwijsdoelen ook buiten zichtbaar zullen zijn: sport en spel, natuurbeleving, theater, dans en muziek en zelfs bewegend rekenen als aanvulling op de eigen rekenmethode. Door beter te leren spelen, extra beweegtijd, de inzet van speciale speel- en beweegbegeleiders en samenwerking met kinderopvang, peuterzaal, de buurt en bij sportverenigingen worden uitstekende resultaten behaald. 


Klaar voor het nieuwe jaar
De leerlingen zelf gaan weer een nieuw en spannend avontuur tegemoet. Een nieuwe klas met heel veel nog onbekende kinderen en naast de vertrouwde gezichten ook andere leerkrachten. Als de schoolomgeving zo optimaal mogelijk is ingericht met alle beschikbare leermiddelen en de motivatie om er weer een mooi jaar van te maken vanaf spat, dan gaan we weer heel veel blije schoolgangers zien dit jaar. Die zonder het nog te weten vriendschappen voor het leven gaan sluiten. De school is immers de basis voor een goed gefundeerde toekomst.
 

Jules Verneschool voorbereiding schooljaar 2019-2020 B Jules Verneschool voorbereiding schooljaar 2019-2020 B