Hollandia en Always Forward spelen leerzaam oefenduel

23-08-2019

Woensdag 22 augustus speelden de eerste elftallen van Hollandia zondag en Always Forward zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar. Het leverde een niet al te spectaculaire wedstrijd op. Scheidsrechter Gino D’Onorio uit Hoorn, die zowel op het veld als in de zaal vele wedstrijden op topniveau heeft gefloten, behoefde slechts enkele malen echt in te grijpen.

Het opvallend fysieke spel van Always Forward had niet tot gevolg dat Hollandia van de kook raakte. In de eerste helft zorgde Bart Spil er met een kiezelhard afstandsschot al snel voor dat de ploeg met de meeste kwaliteit in huis verdiend op voorsprong kwam. Hetzelfde herhaalde Sonny Pronk na een fraaie aanval in de tweede helft, waarmee Hollandia met een verdiende 2-0 van het veld kon stappen.

Nieuw team
Bij Always Foward is het zaterdagteam een nieuwe loot aan de stam. Afgaande op het spel dat de toeschouwers in het Julianapark voorgeschoteld kregen mogen we veel verwachten van dit team, dat op een bescheiden niveau instroomt. De spelers zijn afkomstig uit de eigen gelederen en ook van elders spelende clubs.

Wisselspelers als in zaalvoetbal
De coaches van zowel Hollandia als Always Forward hebben op uitbundige wijze gebruik gemaakt van de mogelijkheid om wisselspelers in te zetten en spelers de gelegenheid te geven een rustpauze in te lassen, om vervolgens wederom het veld te betreden. Dat mag tijdens een oefenwedstrijd, waardoor het spelletje in dat opzicht begint te lijken op zaalvoetbal.

Hollandia zet de oefencampagne voort met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer. De wedstrijd zal zaterdag 24 augustus om 19.00 uur beginnen.